Bilgisayarda Chipset Değiştirildiğinde Performans Artışı Olurmu?

0

Herkeze merhaba, benim kasamda VİA chipset var ekran kartım Via Chrome9 HC IGP Family olarak gözüküyor.Bu chipseti değiştirebilirmiyim? Değiştirebilirsem faydası olurmu,performans artışı sağlarmı? Ve mesela nvdia chipset taksam olurmu?

ardahd ardahd (631)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Chipset anakart elemanı ve sürücüleridir, değiştirilemez (Bir PC'de chipset değişmesi için anakartın kendisi değişmelidir).. Ekran kartı değişikliği ise desktop PC'lerde anakartların PCI Express yuvalarında -harici ekran kartı varsa- değiştirilebilir veya on board ekran kartı disable edilerek bu yuvaya bir harici ekran kartı -eğer daha önce yoksa- tatbik edilebilir.

    Anladığım kadarıyla senin ekran kartın onboard ve sen bunu daha performanslı ekran kartıyla değiştirmek isiyorsun. Bu iş senin sorduğun şekilde anakart chipseti değişmesi yoluyla onboard ekran kartını yükseltme şeklinde olmaz ama eğer anakart üzerinde bir PCI Express slot varsa oraya harici bir ekran kartı alarak PC Ekran kartı yükseltmesini yapabilirsin.

    Eğer PC, Desktop değilde laptop ise ekran kartı yükseltme veya değiştirme gibi bir şeyi hiç aklına bile getirme; olmaz (Bazı laptoplarda olabilir ama astarı yüzünden pahalıya gelir).

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Öncelikle cevabın için teşekkürler.Onboard ekran kartı kullanıyorum.PCI Express slotu var ama anakartım eksi olduğu için almamı tavsiye etmiyolardı tam performans alamassın diyorlardı chipset değiştirebilirsem belki o zaman tam performans alabilirim diye düşünmüştüm. ardahd 7 yıl önce
    • Bence anakartın eskide olsa yine PCI Express ekran kartı alabilirsin. Eski anakartlar ile yeniler arasında PCI Express hız farkı olabilir ama son çıkan ekran kartları bile eski anakartlarla uyumlu oluyor (x16 hızda ekran kartının x8 hız uyumlu olması gibi). Bu hız farkı performansı elbette bir ölçüde etkileyecektir ama yinede eski ekran kart (on board) performansına göre olumlu yönde fark ortaya çıkar görüşündeyim. temmuz 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol