Bilgisayarda donmalar, ses takılmaları

0

Merhaba;

Bugün bilgisayarımda bir tuhaflık var. Nedenini biliyorum. Daha dün geceye kadar hiçbirşey yoktu. Neyse lafı kısa keseyim konuya geçeyim.

Sabah oyun oynarken ciddi takılmalar, donmalar vardı. Bir şey olmaz dedim, her pc de oluyor. Sonra bunlar devam etti bende oyunu kapattım. Chrome'a girdim hiçbirşey yok işte videolar seyrettim sosyal medyada dolaştım. Sonra oyuna tekrar girdim. Donma yoktu. Gayet güzel oynanıyordu. Az bir süre oynadıktan sonra oyunu kapattım. Yine chrome'a girdim. YouTube'dan video seyretmeye başladım. Yaklaşık 1.5 saat video seyrettikten sonra yine bir video seyrederken ses aniden takıldı. Ses şöyle bir şeydi; Dırrrrrrrrrrrrrrrrrrr böyle bir ses çıkıyordu kulaklıktan. Mouse'u hareket falan ettiremiyorum. Azcık bekledim. Bir şey yok hala Dırrrrrrrrrrr sesi. Sonra power tuşuna yaklaşık 5 sn. basılı tutup PC yi yeniden başlattım. Bu gece yatmadan önce bilgisayarı sıfırlama işlemine koymayı düşünüyorum.

 

Edit: Sistemi virüs taramasından geçirdim, birşey bulmadı.

toprak34 toprak34 (2026)
6 yıl önce sordu

  • Sıfırlamadan önce son olarak laptop'ın kapağını aç ve donanımların, kabloların slotların/soketlerin durumlarınıda bir gözden geçir, kontrol et. temmuz 6 yıl önce

Toplam 1 Cevap


1

Demek dün gece problem yoktu. Öyleyse ilk olarak Sistem Geri Yüklemeyi denersin:

Sistem Geri Yükleme nedir, nasıl yapılır? (tıkla)

Eğer problemde bir düzelme olmazsa devam edersin:

Windows işletim sistemlerinde hatalar nasıl düzeltilir, problemler nasıl çözülür (Sorun giderme), bakım nasıl yapılır? (tıkla)

Yinemi düzelmedi?

O haldede geriye sistemi sıfırlamak veya PC'ye format çekmek çözümleri kalır. 

Tüm bunlardan sonra problemin mutlaka veya % 99 ihtimalle düzelecektir (Geriye kalan % 1, donanım problemleri ihtimalleri olur).

Edit:

Son 24 saat içerisinde PC bir darbe aldıysa veya aşırı sarsıldıysa kapak açılmalı ve donanımların, kabloların ve slotların/soketlerin durumlarıda kontrol edilmeli, gerekiyorsa bunlar için müdahalelerde yapılmalıdır.

temmuz temmuz (12505)
6 yıl önce cevaplandı

  • @temmuz Yok abi, PC sarsılmadı yerinde öylece durdu :) toprak34 6 yıl önce
  • Yani PC yi hiç hareket ettirmedim toprak34 6 yıl önce
üyelik gerektirir

Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol