Bilgisayarda eski dosyaları kurtarma

0

Merhaba benim bir masaüstü bilgisayarım var ve bilgisayarı 5-6 senedir açmıyorum. Geçen yıl bilgisayarı açtım ve bekledim bilgisayar açılmadı, karşımda simsiyah bir ekran vardı. Birkaç hafta sonra bilgisayarı tamirciye götürdüm adam bilgisayarı açtı siyah ekran yoktu ama bilgisayar format atılmış gibiydi içindeki herşeyim silinmişti ayrıca bir sıkıtı daha vardı. Bilgisayar açılıyordu fakat faremi okumuyordu bilgisayarda yeni donanım sihirbazı bulundu yazısı çıktı fakat faremi kontrol edemediğimden fareyi yükleyemedim. Sizce sorunun çözümü ne olabilir? Lütfen yardım edin tamirciler bile yapamadı. Bilgisarın içindeki resimlere ihtiyacım var, hiçbirisi görünmüyor yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

maho58 maho58 (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Dostum fare olmadanda yükleyebilirsin o sihirbazı bu daha önceden düşünülmüş :) Tab tuşu ile alta doğru inin istediğin şıkkı seç enter yön tuşları ile ileri diyerek kurabilirsin.

    ardahd ardahd (631)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Problemli sisteminde tanıtmakta zorluk çektiğin veya sürücüsünü yükleyemediğin mouse hangi cins bir alet? Kablosuz (wireless) olduğunu düşünüyorum. Eğer öyleyse birde kablolu mouse temin ederek onunla dene, çalışması lazım.

      Veya;

      Canlı işletim sistemi (CD'den çalışan işletim sistemi) ile bilgisayarı açar ve diskindeki önemli verilerin hepsini harici bir diske (USB Disk, flash bellek) aktarırsın. Daha sonrada PC'ye format atarak yeni bir sistem kurarsın.

      Eğer kurtarmak istediğin resimler sabit disk üzerinde yoksa/bir şekilde silinmişse, yine bu CD'den çalışan işletim sistemi üzerinde varsa yerleşik recovery programını çalıştırarak veya - işletim sisteminde yoksa- portable çalışan bir recovery uygulaması flash bellek üzerinden çalıştırılarak bu kaybolan/silinen resim dosyalar kurtarılır, geri kazanılır.

      temmuz temmuz (12505)
      8 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol