Bilgisayarda Görüntü Yok

0

Ana karttan monitöre görüntü gitmiyor?
vga'da sorun var desem başka vga taktım denedim. Onda sorun olması imkansız çünkü vga çalışıyor denedim.
Monitörü değiştirdim yine olmadı.
Anakartı değiştirdim yine olmadı.
Ne oldu buna çözemedim

araz01 araz01 (291)
7 yıl önce sordu

  • Keşke birde ekran kartı-monitör kablosu değiştirerek deneseydin. temmuz 7 yıl önce

Toplam 2 Cevap


1

Eğer PC'de tümleşik (dahili) bir ekran kartı mevcutsa ve sistem görüntü işleme default bu karta ayarlıysa senin harici ekran kartından görüntü alabilmen mümkün olmaz. Bu vaziyette ya tümleşik ekran kartı çıkışından monitöre bağlantı yapılır yada - Aygıt yöneticisinden- tümleşik ekran kart sürücüsü disable edilerek (devre dışı bırakılarak) harici (PCI Express) ekran kartı çıkışından monitöre bağlantı yapılır.

Yine sonuç alınamazsa ekran kartı-monitör bağlantı kablosunun problemli olduğu düşünülür.

Tüm bunlar PCI Express ekran kartı sürücüsünün doğru yüklendiği ön kabulü ile tahminler ve çözüm tavsiyelerimdir.

Edit:

Birde problemin nasıl meydana geldiğini ve birde monitöre hiç sinyal gitmiyormu (No signal) bununla ilgili bilgiyide bilmemiz lazım.

Edit2:

Problem öncesi BIOS'ta bir değişikliğe gidilmişmiydi. Veya elektrik kesilmesi, dengesiz voltaj problemi falan olmuşmuydu?

BIOS default ayarlarınıda bir denermisin? İyi olabilir. 

BIOS default için önce F9 ve enter, sonra F10 ve enter.. Eğer ekrana hiç görüntü gelmiyor ve bu yapılamıyorsa BIOS pili çıkarılır ve yeniden takılır.

Edit3:

1- Anakart değiştirilmiş sonuç alınamamış.

2- Ekran kartı değiştirilmiş sonuç alınamamış.

3- Monitör değiştirilmiş sonuç alınamamış.

Eğer ekran kartı-monitör kablosu değiştirilerek ve BIOS - pil çıkarılıp tekrar takılması suretiyle- default yapılarakta sonuç alınmazsa;

1- PC Güç beslemesi (Power Supply) problemi olabilir.

2- Kasa içi bağlantı ve/veya güç besleme kablolarında bir yerinden çıkma veya gevşeme/temassızlık olabilir.

3- En kötü ihtimal, işlemci bozulmuş olabilir.

Edit3:

İkinci yorum mesajın bana nedense geç geldi. O sebeple bazı soruları tekrar ederek sormuş oldum. Halbuki ikinci yorum mesajında problem daha açık belirtilmiş. Artık senin tahminindeki şekilde çip bozulmasımı (ama anakart değiştirerek denediğinide belirtmiştin), power supply veya kasa içi bağlantılarda bir problemmi, yoksa en kötüsü işlemcide bir bozulmamı , bunlardan biri olabilir. Sen kasayı açarak kabloları gözden geçir, düzelme olmazsa ve imkanın olursa birde farklı bir power supply dene. Yine çözüm olmazsa herhalde senin yapabileceğin çok şey kalmaz, teknik servis yolu görülür. Geçmiş olsun, kolay gelsin.

temmuz temmuz (12505)
7 yıl önce cevaplandı

  • birden bire kafayı yedi. vga girişi denedim görüntü vermedi. hdmi denedim ondan da sonuç alamadım. anakartı değiştirip başka anakartta denedim. yine aynı şey oldu. ben ne yapacağımı çözemedim kafayı yedim 2 gündür araz01 7 yıl önce
  • abi ekran hiç yok biosa felan girremiyorum. en son kaldırıp balkondan aşağı atacam kafayı. bi anakartta vga girişi var. bide harici vga girişi takılı. ikisinden de görüntü alamıyorum. ana kartı bi bilgisayarcıya göstersem daha mantıklı olur aslında. çiplerde sorun olabilir. buralarda elektrik kesilmesi çok olur. monitöre de hiç sinyal gitmiyor... araz01 7 yıl önce

0

Monitöre No Signal yazısımı geliyor? Eğer öyleyse kasanın içindeki kablolarla alakalı olabilir veya ramlerle.Ramleri çıkartıp tekrar tak ve dene.Bu sorunla karşılaşmadan önce kasanın tozunu almışmıydın? Kablolar oynayınca bu hatayı verebiliyor.

ardahd ardahd (631)
7 yıl önce cevaplandı

  • kaç kere söktüm taktım. Servise gitti bakalım hayırlısı araz01 7 yıl önce
üyelik gerektirir

Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol