Bilgisayarda internetim çok yavaş

0

bilgisayarımda temizlik yaptım birçok program sildim ve yanlışlıkla wifi programınıda silmişim ancak geri yükledikten 2-3 gün sonra internetim yavaşladı 

ancak şunu belirtiyim youtube ve google gibi (https) olan sitelere sorunsuz bir şekilde bağlanıyorum (http) ile başlayan sitelere giremiyorum girsemde aşırı yavaş sayfayı 3-4kez yenileyince zarzor açılıyor you tube haricinde hiçbir sitede videolar açılmıyor hatta videoyu başlatma butonudahi yüklenmiyor tv izleme programlarınde bile videolar açılmıyor bi indirme yapacağım zaman indirme hızım 600den 0bit e düşüyor ve indirmeler yarıda kalıyor

internetim 16mgbit

biçok şey denedim 

wifi programını güncelledim

farklı dns ayarları denedim

virüs taraması yaptım(avast combofix)

farklı tarayıcılar denedim 

geçmişi temizledim

tarayıcılarımı sildim

hiçrinde sonuca varamadım evdeki diğer bilgirayar ve telefonlar sorunsuz 

Format atmak istemiyorum içinde cok zor bulduğum 3d çizim programlarım var şimdiden teşekkürler

muratazman muratazman (3)
6 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    1

    Neden PC'yi problemsiz çalıştığı günlere geri almıyorsun? Halbuki bu yol, benzer problemlerde ilk başvurulması gereken çözüm yolu veya denemesi olmalıdır.

    Daha önce benzer bir problemle alakalı olarak açtığın bir konudada sana bu tavsiyeyi yapmıştım (Oradan bakabilirsin). Şunuda yapmak, bunuda denemek vs yerine ilk olarak sistem geri yüklemesi yapılmalıdır. Çözüm olmazsa diğerleri sonra yapılabilir.

    Birde problemin sebeplerini araştırırken kablolu bağlantı yaparakta sonuçları görmek lazım. Eğer kablolu bağlantıda problem ortadan kalkarsa hiç tarayicilarla, virüs vs ile uğraşmaz, doğrudan kablosuz bağlantı için çözümleri arastırırsın. Veya diğer türlü olursa tersine çözümlere yoğunlaşırsın.

    Kolay gelsin.

    Edit: Sonraki mesajında kablolu bağlantıdada aynı problemin olduğunu belirtiyorsun. Öyleyse sistemde genel bir bakım-onarım yapılmalı diye düşünüyorum ve sana bu tavsiyeyi yapıyorum:

    Windows işletim sistemli PC problemlerinde öncelikli çözüm arayışları neler olmalıdır ve nasıl yapılmalıdır? (tıkla)

    Eğer bu bakım ve onarım gayretleride sonuç vermezse PC'ye format çekmek ve işletim sistemini yeniden yüklemek gerekebilir. Zira vaziyet maalesef pek ümitvar görülmüyor.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Kablolu bağlantıdada aynı sorun var ve sistem geri yükleme yapmadığıma çok pişmanım şuandada olaydan önce bir geri yükleme noltası gözükmüyor malesef

      muratazman muratazman (3)
      6 yıl önce cevaplandı

        0

        Bu http ve https olayı bana Vodafone internet sorununu hatırlattı. Vodafone kullanıyorsanız şu linke bakmanızı öneririm: 

        4 Mart 2017 Vodafone 503 Service Unavailable hatasının çözümü nedir?

        murat murat (12492)
        6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol