Bilgisayarda işlemciyi meşgul eden virüsler mi var ?

0

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Benim bilgisayarımda görev yöneticisini açtığımda görev yöneticisinin işlemciyi %50 ya da %60 civarlarında kullandığı gözüküyor ama benim işlemcim iyi bir işlemci yani görev yöneticisi benim işlemcimi %50 civarlarında kullanması neredeyse imkansız. Bilgisayarın da bir kısmını avira antivürus ile taradım ama hiçbir zararlı dosya bulamadı.Ayrıca bu gözüken şey görev yöneticisinde 1 - 2 saniye gözüküp normale dönüyor , tekrar açtığımda yine aynısı gözüküyor. Soru şu; bilgisayarımda işlemcimi meşgul eden virüs veya benzeri programlar mı var ? Bunları nasıl bulup silerim ? Format attırmalı mıyım ? Format attıymaya değer mi ? Eğer bu tür bir program varsa bunu görev yöneticisinden saklanarak mı yapıyor? Bu türden bir şey varsa bu tehlikeli veya bulunması yada kaldırılması zorlu bir program mıdır ?

 

 

atarligamer135 atarligamer135 (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    başalngıçta çalışan gereksiz programları kaptatın arka pilanda sürekli çalışıp bilgisayarınızı yormasın

    programsız bilgisayardanda gereksiz çalışan exe dosyalarını kapatabilirsiniz net olarak neyi kapatacağını bilmek zor bu proggarmda ayrıntılı veriyor zaten

    http://www.glarysoft.com/quick-startup/ bu programada gereksiz çalışan programları kapatabilirsiniz

    candan candan (4301)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      1-Virüs tamamen görev yöneticisinde kendini gizleyebilir isterse, ama görev yöneticisini açtığında kaybolması da muhtemeldir ama zaten tamamen kendini gizleyebilirken neden 1-2 saniye sonra kendini gizlesin?

      2-Bitcoin işleriyle uğraştıysan bilgisayarına bitcoin üreten bir virüs bulaşmış olabilir, bu tür virüsler hem cpu yu hemde gpu yu kullanır, dediğin gibi taradıysan pc yi ve virüs bulunmadıysa tek çözüm format atmak.

      3-Eğer ben bitcoinle uğraşmadım diyorsan, pc ne kurduğun bir program küçük bir malware tarzı bir program kurmuş olabilir ve bitcoin üretiyor olabilir, bunun için ilk olarak pc ye son yüklediğin chrome eklentilerini ve diğer browser eklentilerini kaldır, durum hala aynıysa pc ye son yüklediğin programları kaldır, eğer hala devam ediyorsa problemin 2. madddeye dön.

      4-Bilgisayara format attın diyelim, ardından hemen bir firewall kurmanı öneneririm hatta antivirüs falan kurmadan önce direk bir firewall kur çünkü bu dışarı giden ve gelen verileri denetler, eğer madde 2 deki gibi bir olaya maruz kaldıysan ve tekrar kalma ihtimalin varsa bunu önlemiş olursun çünkü dışarı veri giderken firewallın uyarı verecektir.

      5-Windows 10 yükle(eğer linux hakkında bir bilgin yoksa), daha bir çok program bile windows 10 için stabil olarak çalışmazken eski virüslerin windows 10 da çalışması çok düşük bir ihtimaldir.

      osakawa osakawa (16)
      8 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol