Bilgisayarda olması gereken programlar nelerdir?

    Toplam 2 Cevap


    0

    Bilgisayara formattan sonra yapılması gerekenleri adım adım yazayım:

    1. Windows Güncellemesi: Öncelikle format sonrasında kesinlikle yapılması gereken ilk iş bu. Windows güncellendikten sonra pek çok hata giderilecek böylelikle daha düzgün, sağlam çalışan bir windows elimizde olacak. Bu yapılacak işlemlere taban oluşturacak.
    2. Driver(sürücü) güncelleme: Windows güncellendikten sonra ikinci adım sürücüleri güncellemek. Eğer ekran kartı, ses kartı, ethernet kartı marka ve modellerini biliyorsanız ilk tercihiniz üreticinin sitesinden güncel sürücüleri indirmek olsun. Eğer bu mümkün değilse Driver Booster gibi  bir driver güncelleme yazılımı ile bilgisayardaki tüm donanım sürücülerini güncelleyin. Bu işlem olası performans ve çökme sorunlarını ortadan kaldırır.
    3. Format sonrası gerekli olan programların yüklenmesi: Bununla ilgili gerekliler listesini aşağıda yazacağım.

    Öncelikle bilgisayarı formatladıktan sonra illa şu programları yüklemelisiniz diye bir kural yok.  Örneğin Adobe Flash player.  Pek çok site artık flash kullanmıyor. Bu teknoloji sorunlara yol açtığı için tarayıcılar Flash içeriği engelliyor. Ama girdiğiniz sitelerde Flash varsa o zaman Adobe Flash player yüklenmeli.

    Diğer önemli bir konu Microsoft Visual C++ Yeniden Dağıtılabilir Paketleri (microsoft visual c++ redistributable). bu da en çok kafa karıştıran konulardan bir tanesi. 

    Bilindiği gibi microsoft visual c++ redistributable için farklı paketler var. microsoft visual c++ 2016, microsoft visual c++ 2015, microsoft visual c++ 2010 gibi.  Bunlardan hangisini yüklemeliyim?  Arkadaşlar, bu paketleri manuel el ile indirip yüklemeniz gerekmiyor. Zaten bir program microsoft visual c++ kütüphanesine ihtiyaç duyuyorsa otomatik olarak onu bilgisayarınıza yüklüyor. Veya bir program çalışmıyor ve hata veriyorsa "microsoft visual c++ 2010 gereklidir" gibi hata veriyor. Bu sebepten bunları yüklemek yerine ihtiyaç olduğunda otomatik yüklenmesine izin verin.

    Diğer ihtiyaç duyulan program Java. Java da bazı progralar tarafından kullanılan bir uygulama. Diğerlerinden farklı olarak Java'yı indirip yükleyebilirsiniz.  Olmazsa olmaz değil. Fakat bazı programlar buna ihtiyaç duyar. Sonra yükleyebilir miyim? elbette yükleyebilirsiniz. Yine bir program çalışmıyorsa "Java yükle" diye hata verir.

    Diğer programlar için şuna bakabilirsin: Formattan sonra yüklenmesi gereken programlar nelerdir?

    hakan hakan (15409)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Merhaba o zaman ben sadece format sonrası Update kontrol edip, üretici sitelerinden sürücü indireyim. Microsoft Visual C++ ve Microsoft .net ile uğraşmayım.. givozip 6 yıl önce
    • @givozip evet bunları fazla kafana takma. Sen sistemini güncel tut. Diğerleri zaten otomatik programlar ile yüklenir. hakan 6 yıl önce

    0

    Aslında bakarsan "bilgisayarda mutlaka olması gereken programlar" diye bir şey yok diyebilirim dolaylı olarak. Siz kullanıcı olarak bilgisayarı karşınıza aldınız, ve ne yapmak istiyorsanız bunu internetten araştırıp amacınıza bir şekilde ulaşabilirsiniz. Örneğin eğer PDF dosyalarıyla çok uğraşıyorsanız, internetten .pdf formatlı dosyaları çok indiriyorsanız Adoba Acrobat Reader DC programı mutlaka bilgisayarınızda olmalıdır. Ama PDF dosyalarıyla hiç işi olmayan birisinin bilgisayarında Acrobat Reader DC yazılımının olmasının o kişiye hiçbir faydası olmayacaktır. Dolayısıyla siz neyi amaçlıyorsanız sizi amacınıza ulaştıracak programları kurun. 

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Yukarıda ki @hakan adlı uzmana ek olarak size de: O zaman ben sadece format sonrası Update kontrol edip, üretici sitelerinden sürücü indireyim. Microsoft Visual C++ ve Microsoft .net ile uğraşmayım.. givozip 6 yıl önce
    • Evet, doğrudur. Visual C++ gerektiren bir program kurmaya çalışırsanız zaten program hata verir ve yüklemenizi ister, sizde yüklersiniz olur biter. Bunlarla kafa yormanıza gerek yoktur. @givozip omercik 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol