Bilgisayarda sayamayacağım kadar çok mavi ekran hatası alıyorum

0

Merhaba;

Arkadaşlarımla oyun oynarken zırt pırt mavi ekran hatası alıp duruyorum. Tekrar açıyorum, tekrar giriyorum ve tekrar hata alıyorum. Bu sadece oyun oynarken değil, bir kere film izlerken de oldu. Windows Bellek Tanılama Aracı ile test ettim sorun gözükmüyordu. Driver Booster ile driverları güncelledikten sonra daha çok hata almaya başladım. 
Minidump dosyaları için tıklayın

toprak34 toprak34 (2026)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Günaydın;

    Windows Bellek Tanılama Aracı dışında memtest uygulamasıyla da yapmalısın. Ayrıca Driver Booster kullanılmaması gerektiğini biliyor olman gerek. Sistem geri yükleme yap, Sürücüleri silip kendi sitelerinden indir. RAM'de sorun oluşmuş gibi görünüyor. Dump dosyalarında Hatalı RAM donanımı hatası aldığını gördüm. RAM'de diyelim 8 milyon tane xxxx var ( Ney deniliyordu unuttum ) bunlardan bir tanesine bile zarar gelse mavi ekran hatası alma olasılığı var. Memtest sonuçlarını bekliyorum. Ayrıca dediğin gibi Driver Booster diğer sürücülerin içinden geçmiş. Wifi, Realtek, Kamera ve Ekran Kartı sürücülerini silip elle yükle. Aldığın mavi ekran hatalarından biri de "UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP" Buradaki gibi RAM veya Depolama biriminden kaynaklanabilir, ancak aldığın diğer hataları göz önünde bulundurursak muhtemelen bellek hatasıdır. Driver boosterın hangi sürücüleri kurduğunu öğrenip o sürücüleri kaldırıp elle yüklemelisin.

    HD Tune ile bad sector testi yap, depolama biriminde ölü bölge varmı diye HD Tune kullanarak yada başka programlar kullanarak test et.
    chkdsk ve sfc/scannow yap.
    Overclock yaptıysan geri çevir.
    PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA hatası da alıyorsun, karşılaşılan bu hata genelde RAM hatasıdır.

    Kısaca özetlemek gerekirse, aldığın hataların bazıları Driver Booster'ın yüklediği yanlış/bozuk sürücüden kaynaklanmakta, bu sürücüleri bulup silip elle yüklemelisin. Hataların çoğu RAM hatası. Mavi ekran hatalarının geneli donanımsal olduğu için sizin kendi başınıza yapabilecek hiçbir şeyiniz yok. Öncelikle Driver Boosterın kurduğu abuk sabuk driverleri silip kendiniz elle yükleyin ve yeni RAM arayışına gidin.

    hydra hydra (3800)
    4 yıl önce cevaplandı

    • @hydra Memtest için usb bellek mi gerekiyor? toprak34 4 yıl önce
    • Evet USB gerekiyor, herhangi bir USB olur. @toprak34 hydra 4 yıl önce
    • @hydra Şuan USB belleğim yanımda değil, farklı bir şekilde halletmenin yolu yok mu? Karantina yüzünden dışarı çıkıp USB belleğimi alamam maalesef. toprak34 4 yıl önce
    • @hydra HDTune ile Quick Scan yaptım ve bir sorun bulamadı. toprak34 4 yıl önce
    • USB bellek dışında bildiğim kadarıyla yapamıyorsun. Quick scan ı kapatarak yap eğer sorun çıkmazsa HDD sağlam demektir. Olay zaten RAM'de, bu baş belası mavi ekran hataları almanın nsebebi ram hydra 4 yıl önce
    • @toprak34 hydra 4 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol