Bilgisayardaki dosya ve programlarda kalkan işareti nedir, nasıl kaldırılır?

0

Bilgisayarımdaki programların üzerinde sarı-mavi renkli kalkan işareti var. Programlardaki bu kalkan simgesi nedir? Nasıl kaldırabilirim?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    2

    Bilgisayarınızdaki programlarda sarı-mavi renkli bir kalkan işareti görüyorsanız, o program yönetici haklarıyla çalışıyor demektir. Windows bilgisayarda bazen böyle çeşitli ayrıştırmalar yapar. Özel olarak yönetici haklarıyla çalıştırılan programlara da küçük bir kalkan işareti koymaktadır.

    dosyalarda kalkan işareti

    Bu çözümde kalkan işaretini nasıl kaldırabileceğinizi anlatacağım.

    Bilgisayardaki programlarda kalkan işareti nasıl kaldırılır?

    Bir program, bilgisayarınızda yönetici haklarıyla çalışacak şekilde ayarlanmışsa Windows o programın ikonuna bir kalkan işareti koyar. Şimdi yönetici haklarıyla çalışan programın yönetici yetkisini kaldıracağız, böylece o kalkan işareti de silinmiş olacak.

    1. Adım: Kalkan işaretinin olduğu programın ikonuna sağ tıklayın ve Özellikler'i seçin.

    2. Adım: Sonra Gelişmiş seçeneğine tıklayın.

    3. Adım: Gelen pencerede "Yönetici olarak çalıştır" diye bir seçenek göreceksiniz, bu seçenek aktifse bunu kaldırın ve Tamam'a tıklayıp o pencereyi kapatın.

    yönetici olarak çalıştır

    Bunu yaptığınız zaman kalkan işaretinin hala orada olduğunu göreceksiniz, çünkü bu işlem tek başına yeterli değil. Yapılması gereken ufak bir işlem daha mevcut.

    1. Adım: Yine kalkan işaretinin olduğu programa sağ tıklayın ve Dosya konumunu aç'ı seçin. O programın asıl kurulum dosyası karşınıza gelecek.

    2. Adım: Programın asıl dosyasına sağ tık yapın ve Özellikler'i seçin.

    3. Adım: Gelen pencerede Uyumluluk sekmesine girin. Buradaki "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini devre dışı bırakın. Eğer bu seçenek bende olduğu gibi pasifse, o zaman "Tüm kullanıcıların ayarlarını değiştir"e tıklayın.

    tüm kullanıcı ayarlarını değiştir

    4. Adım: Ardından gelen sayfadaki "Bu programı yönetici olarak çalıştır" seçeneğini de aynı şekilde devre dışı bırakın.

    Yani özetle o programın yönetici haklarıyla bilgisayarda çalışma yetkisini tamamen iptal etmiş olduk. Böylece artık o program yönetici olarak çalışamayacak, dolayısıyla programın simgesinde de kalkan işareti gözükmeyecektir.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol