Bilgisayardan çıkan hava zararlı mı?

0

Merhaba,

Bilgisayarımda fan kısmı ESC tuşunun altında yer alıyor. Normalde buranın altından hava vermesi gerek ama son zamanlarda ESC tuşunun üstünde bulunan power tuşunun arasından ve monitörü tutan menteşenin arasından ekrana doğru da hava vermeye başladı. Bu durum bilgisayara zarar verir mi?

woys woys (6)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Normalde havanın zararı olmaz, bilakis faydasıda olur. Fakat eğer içeride verilerek dağıtılması gereken hava bir tıkanmadan veya mekanik herhangi bir sebeple (fan vidalarının gevşemesi, fanın üfleme yönünün değişmesi gibi) dolayı içeriye verilemiyorsa ve müsait aralık ile filtrelerden dışarıya üfleniyorsa bunun zararı olabilir. Zira içte gereken havalandırma ve dolayısıyla soğutma yapılamıyor olabilir. Bunu yani kasa içindeki sıcaklık değerlerini (işlemci vb) Aida64 (tıkla) veya benzeri bir program ile öğrenebilir ve gerekirse müdahaleni yaparsın (Mesela bir teknik servise gösterebilirsin. Yada açar ve içerisini kendin kontrol edersin).

    temmuz temmuz (12505)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Dışarı doğru hava vermeye devam ediyorsa herhangi bir sorun oluşmaz. Önemli olan sıcak havanın dışa atılmasıdır. Senin bilgisayarında bunu yapıyormuş. Bir sorun oluşmaz.

      hakan hakan (15424)
      5 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol