Bilgisayarı format atmadan nasıl temizlerim?

0

Merhaba, ben Windows 10 64 bit sürümünü kullanıyorum. Windows 10 sürüm 1803'den sürüm 1809'da Windows Update ile geçiş yaptım. Normalde her sürüm sonrası temiz UEFİ BİOS ile format atarak geçerdim. Fakat bu sefer üşendim ve çok dosyalarım vs. var...

Ben format atamadım, fakat format atılmış gibi nasıl temizlerim PC'yi?

koxo koxo (1)
5 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    0

    ---

    1. Gereksiz klasörlerini sil
    2. Denetim masası > Program kaldır'dan gereksiz kullanmadığın programları, oyunları kaldır.
    3. Görev yöneticisi > Başlatma'dan arka planda çalışan uygulamaları devre dışı bırak. ( Avast gibi program varsa başlatma sekmesinde, onu devre dışı bırakma. )
    4. Sol altta arama kısmına tıkla oraya %temp% yaz ve çıkan klasöre tıkla, oradaki bütün dosyaları sil, silinmeyenleri silme kalsın.

    ---

    Bunları yaparsan bilgisayarın hızlanır hem yeni alınmış gibi olur, hemde format atmış gibi olur.

    ilkaybaki ilkaybaki (236)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      İnternet ortamında şöyle bakıyorum insanlar bu işi gerçekten takıntı haline getirmişler. Yeni sürümlere illa format atarak geçmen şart değil. Eğer bilgisayarında yaşadığın bir sorun yoksa, örneğin kasma/donma gibi ekstradan karşılaştığın büyük bir problem yoksa keyfine bakar bilgisayarını kullanmaya devam edersin.

      Büyük güncellemeler sonrası yapmanı şiddetle tavsiye ettiğim şey Disk Temizleme işlemi. Burada nasıl yapılacağını öğrenebilirsin, bunu yapman bana göre yeterli: Redstone 5 güncellemesi sonrası sistemimde yaklaşık 50 GB alan kaybı oluştu, sabit diskimde yer kalmadı. Bunu geri kazanabilirmiyim ve nasıl?

      omercik omercik (9418)
      5 yıl önce cevaplandı

        0

        Format atmadan format atılmış gibi bir temizlik yapmak mümkün değil. Ancak sıfırlama yapabilirsin. Bilgisayarı sıfırladığında tüm yüklü programların silinir. Dosyaların korunur.

        Format attığın zaman diski biçimlendirirsin, bazen diski yeniden bölümler dosya sistemi oluşturursun. Kayıt defteri gibi Windows'un sürekli şişen veritabanı sıfırdan oluşturulur. Ama senin istediğin gibi bir teknoloji yok.

        hakan hakan (15409)
        5 yıl önce cevaplandı

          0

          Disk temizleme yapabilirsin ve temp dosyalarınıda silebilirsin sana ciddi anlamda temizlik sağlayacaktır ama format gibi temizlemeyeceğini de belirtmek isterim

          dnzclk44 dnzclk44 (19)
          5 yıl önce cevaplandı

            üyelik gerektirir

            Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

            Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
            uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol