Bilgisayari satmadan verilerin tamami nasil yok edilir?

0

Merhaba.Ben bilgisayarimi satacagim.Alan kisi kisisel bilgilerime ulasamamasi için harddiski degistirmem yeterli olur mu?Islemci ustunde bulunan cache bellekte veya ramde internette girilen sifreler veya veriler bulunuyo mu?Burdan bilgilerime ulasilabilir mi?

mrthreee mrthreee (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    verileri tamamen silme konusunda şu link sana yardımcı olacaktır: Bilgisayardaki verileri tamamen, geri dönüştürülemez şekilde nasıl silebilirim?

    İşlemci ve bellekte kalıcı bilgi yoktur. Bellekte tutulan veriler bilgisayar kapandığında silinir. Bilgisayarda kalıcı verinin tek tutulduğu yer sabitdisktir.

    Internette girilen siteler, resimler, videolar, bilgisayarda kayıtlı parolalar gibi tüm bilgiler HDD yani sabitdiskte saklanır. HDD'yi tamamen silerseniz güvenle satışını yapabilirsin.

    alattin alattin (16999)
    7 yıl önce cevaplandı

    • 0 Hocam harddiski degistircem zaten.Benim sormak istedigim harddiski degistirince işlemci ustundeki cache bellek veya ramde veri saklanir mi?Bunlarida mi silmem gerekiyo? mrthreee 7 yıl önce
    • @mrthreee şimdi cevabıma ekleme yaptım. Eksik okumuşum sorunu. alattin 7 yıl önce

    0

    @alattin hocanın cevabına ek olarak kalıcı olarak tamamen silen proram var ücretsiz Zilla Data Nuker  burdan indirin

    Sabit diskinizden kalıcı olarak silmek istediğiniz dosyaları, klasörleri kolayca silebileceğiniz yazılım ayrıca geri dönüşüm kutusuna gönderilmiş verileri de kalıcı olarak silebilmektedir. Silme işlemini gerçekleştirebildiği bir alan ise genel anlamda sabit diskteki boş bölümlerdir. Görev Zamanlaması özelliği ile silme işlemlerini istediğiniz ileri bir tarihte de gerçekleştirmenize imkan tanımaktadır. Oldukça şık ve etkileşimli bir arayüze sahip olan yazılımın kullanımı çok kolaydır ve de boyutu işlevine göre küçüktür. "Hızlı" ve "Tam" olmak üzere iki ayrı silme metodu kullanmakta ve ayrıca güncelleme desteği de vermektedir. 

    candan candan (4301)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim.

      mrthreee mrthreee (1)
      7 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol