Bilgisayarı sıfırladım ve fare imleci kayboldu.

0

Merhaba

Bilgisayarım windows10

ctrl alt del yaptıktan sonra yeniden başlata shifte basılıyken tıklayıp sorun gider bölümden bilgisayarı sıfırladım. D ye steami ve birkaç oyunu artı resimleri attım ve sıfırlamayı sadece C ye uyguladım. 

Sıfırlama bitince mouse imlecinin  olmadığını gördüm.  Arada bi klavye çalışmıyordu ve yeniden başlatınca düzeliyordu.  bu sefer fare için aynısının olduğunu sandım fakat düzelmedi. Daha sonra fareyi çıkartıp farklı girişlerde denedim bilgisayatı yine tekrar başlattım. yine çalışmıyordu.

  klavyeyi kullanarak aygıt yöneticisine girdim ve "Evrensel Seri Veri Yoku denetleyicileri" bölümünde üzerinde ünlem olan 4 tane "Universal Serial Bus USB Denetleyicisi"  vardı. Sürücülerini güncellemeye çalıştım.  Sistem otomatik olarak buldu fakat yükleyemedi. Daha sonra bunlar Bilinmeyen Aygıt adını alarak Diğer Aygıtlar bölümüne geçiş yaptılar. Sürücüleri internetten aramayı denedim fakat kurmayı beceremedim. Driver booster ve benzeri birkaç programla yapabileceğimi düşündüm fakat sadece klavyeyi kullanarak kurulum gerçekleştiremedim.

Sistem geri yüklemeyi denedim ama geri yükleyecek bir tarih olmadığı için bunuda yapamadım. 

Sonra eski mouse ı takıp denedim o da olmadı

Daha sonra bilgisayar açılırken "Usb Devices: 1 Keyboard, 2 Mice,  4 Storage Devices"  yazdığını farkettim. Yani bilgisayar mouseları algılıyordu. Ayrıca bilgisayar açılırken mouseların ışıkları 5-10 sn yanıyor daha sonra hiç yanmıyor. 

İnternetten araştırma yaparken benzer sorunu yaşayanlarda olan ben de olmayan bişi olduğunu da fark ettim. Bazı kişilerde fare imleci gözükmüyor ama örneğin başlatın üzerinden geçerken başlat simgesi parlıyor.  Bende böyle bir şey de olmuyor. 

En son sıfırlamayı tekrar gerçekleştirdim ama bir değişiklik olmadı. 

Yardımlarınızı bekliyorum,  teşekkürler. 

mstfkngl mstfkngl (3)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Anakart sürücülerini (chipset) yükle, problem kalmaz.

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Format işlemi sırasında driver ler silindiğinden are imleci gelmez ve hatta bazen merhaba ekranında sıkıntı çıkar. Sen gidip kendine ps/2 çıkışlı fare al ve bu fare ile driverleri güncelle. ps/2 demek o eskiden kalan driversiz yuvarlak yeşil uçlu çıkışı olan faredir.

      sametc sametc (18)
      7 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol