bilgisayarım açılırken çok geç açılıyor

0

3 gün önce kendiğinden windows bir sorunla karşılaştı dedi ve kapandı yeniden başlatıldı ama çok uzun sürdü. açıldı fakat tekrardan yeniden başlatma onayı istedi. tekrardan geç açıldı. şimdi ise açılırken çok geç açılıyor programları çok geç açıyor. yazarken yazıları bile geç gösteriyor. o günden sonra bir sorun oldu ve hep bu şekilde. komut sistemini çalıştıramıyorum. acaba format mı atılmalı yoksa ben birşeyler yapabilirmiyim?

sefika sefika (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Tecrübesiz bir kullanıcı oduğunu düşünürsek herhalde sistemin için en köklü ve kestirme çözüm, PC'ye bir format çekerek işletim sistemini yeniden yüklemek olur. Yoksa buradan sana şu çözümü dene, bunuda yap demek her iki taraf bakımındanda zor olabilir. Ayrıca zaten bu çözüm denemelerininde garantili çözüm olamayabileceği malum:

    Ama önce istersen alttaki linkte bulunan PC/sistem genel bakım ve problem çözüm yollarını bir dene. Bu denemelerin sonunda problemlerin düzelebilir belki. Ama düzelme olmasa bile sonunda nasıl olsa yine formatını atarsın. Hiç olmazsa bu denemelerinde bir ölçüdede olsa bilgilerin ve tecrüben artmiş olur:

    Windows ve/veya genel olarak PC problemlerinde ilk ve öncelikli çözüm arayışları neler olmalıdır? (tıkla)

    Kolay gelsin.

    Not: Normal windows oturumlurarında çalışmayan/çalıştıramadığın program ve uygulamaları windowsu Güvenli Mod'da başlatarak o modda çalıştırmayı deneyebilirsin, denemelisin.

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

    • youtubedan baktım birşeyler yaptım düzeldi gibi, ama yine aynısı tekrarlanırsa linkteki işlemleri gerçekleştiririm. Onuda önceden denemiştim fakat y/n soruları çok geldi napacağımı bilemediğim için iptal etmiştim. Yinede teşekkür ederim :) sefika 7 yıl önce
    • Düzeldiğine sevindim, geçmiş olsun :) temmuz 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol