Bilgisayarım bir CD takılıymış gibi gösteriyor

0

benim bilgisayarım bir CD takılıymış gibi gösteriyor. Ve üstüne bastığımda "Disk yerleştir - Lütfen CD sürücüsü (E:) içine bir disk yerleştirin " gibi bir uyarı atıyor. Daha önceden taktığım CD'leri takıp denedim fakat yine aynı uyarıyı veriyor. Bunun çözümü nedir ? Lütfen yardım edin.

disk yerleştir

Anonim Anonim (156)
3 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bilgisayarına bir sanal CD / DVD sürücü yazılımı yüklemişsin. Mesela: daemon tools gibi bi yazılım. Sen yüklemediysen de böyle bir yazılım yüklenmiş ve bilgisayarında sanal bir sürücü oluşmuş.

    Sanal CD / DVD sürücüler şu işe yarar: Mesela elinde ISO, BIN gibi disk imajı varsa bu dosyaları açmana yarar. Bir CD içinde program ya da oyun var diyelim. Bunu ISO yaparak disk imajı oluşturursun. Internetten indirilen pek çok program ya da oyun ISO formatındadır. 

    Sen ISO dosyasını çift tıkladığında  bu otomati olarak  CD sürücüye CD takmışsın gibi olur ve ISO dosyası CD sürücüye bağlanır. Sen de bilgisayarımdam CD sürücüsüne giderek o ISO dosyasının içine bakabilirsin.

    Bilgisayarımda gördüğün CD sürücü gerçek, fiziksel bir sürücü değil. Bir sanal sürücü.  Sana bir zararı yok. Bilgisayarı yavaşlatmaz ve sorun çıkartmaz. Ama illa kaldırayım dersen  yüklü olan  sanal cd sürücü uygulamasını bulmalısın. En popüler ISO bağlama uygulamaları Magic ISO, Power ISO, Deamon Tools yazılımlarıdır. Bunlardan biri var mı bilgisayarında kontrol etmelisin.

    hakan hakan (15424)
    3 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol