Bilgisayarım çalışırken ekran aniden gidiyor

0

Merhaba arkadaşlar, yeni topladığım PC'de bir sorun var. 2 aydır yapmadığım kalmadı, en son aklıma buraya yazmak geldi. Oyun açtığım zaman 5-10 dakika sonra, bazen 1 saat geçtikten sonra ekran birden gidiyor. HDMI giriş olduğun için ekranda HDMI yazıyor. Bilgisayarcılara götürdüm ama yapamadılar, yardımlarınızı bekliyorum.


Sistem:
İşemci: Ryzen 5 1600X
Anakart: MSI B350 Tomahawk AMD Ryzen
Ekran kartı: ASUS Strix RX460, 4 GB 
RAM: GSKILL 8 GB Ripjaws, 2400 MHz
İşlemci fanı: Thermaltake Frio 775 14 cm 
SSD: Samsung 250 GB 
PSU: Corsair Rmx serisi, 80Plus Gold 750W  

Video: https://youtu.be/mbIys9IdYNA

roque58 roque58 (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Merhaba,

     

    Aynı sorunu ben de yaşadım, pc'yi açtıyorum internet ortamında ya da klasörlerde gezinirken bir sorun yoktu. Fakat oyuna girdikten sonra en geç 10 dakika içerisinde kapanıyordu. İşletim sistemi ile ilgili olup olmadığını anlamak için format atıp driver pack yaptım, beni 2 gün idare edebildi. Sonra tekrar aynı sorun ile karşılaştım. 1 tane farklı harddisk buldum farklı bir bilgisayarda sadece format atıp, kendi bilgisayarımda driver pack'ini yaptım. Şu an bu sorun ile karşılaşmıyorum. Bir sorun olmadan düzgün bir şekilde çalışıyor. Fakat sizde SSD olduğu için daha pahalı olacaktır. 

     

    Umarım faydalı olmuştur.

    ilyashalatci ilyashalatci (26)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Kasa çalışıyor fakat ekran görüntüsü aniden gidiyorsa sorunun kaynağı PSU yani güç ünitesi de olabilir. Videodan izlediğim kadarı ile sorun PSU ekran kartı için gerekli gücü sağlayamıyor ve ekran kartı yeterli enerjiyi almadığı için görüntü kesiliyor gibi görünüyor.

      Özellikle oyunlarda olması bu ihtimali güçlendiriyor. Oyunlarda ekran kartı ısınmaya başladığında, daha fazla güce ihtiyacı olduğunda PSU yeterli enerjiyi sağlayamıyor olabilir.

      @ilyashalatci  benzer bir durum için yaşadığı tecrübeyi paylaşmış. Sorun onun dediği gibi HDD'de olabilir. Bu tür sorunlarda sorunun kaynağı hiç alakasız gibi görünen bir donanım parçası da olabilir.

      Fakat dediğim gibi bana sorun PSU kaynaklı göründü. Bu ihtimai öne alarak gerekli kontrolleri yapabilirsin. Başka güçlü bir PSU ile deneyebilirsin.

       

      hakan hakan (15424)
      6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol