Bilgisayarım Canı Sıkılınca Kasmaya Başlıyor.

0

Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarımı 50-60 dakika önce açtım.Canavar gibi çalışırken birden oyunda kasmaya başladı.Oyunu kapattım,youtube da bir video izlemek istedim.Videoyu açtığımda görüntü donması,mause'yi oynattığımda donup donup birden ışınlanması,yeni sekme açtığımda bilgisayarın kasması devam etti ve bir hayli arttı.Bilgisayarım 2-3 haftadan beri böyle bir kasma ile karşı karşıya olmadı.Sorun neyden kaynaklanıyor?Yardımcı olur musunuz?

Teşekkür ederim.

Not ;

Aynı sorun önceden de vardı.Fakat çok önceden.Bilgisayarımı taradım ettim düzeldi.Şimdi her ne olduysa birden böyle kasma meydana geldi.

ahmetsamil ahmetsamil (268)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Kasmasına sebep olan bir işlem vardır.

    Eğer bilgisayarda oyun oynamaya başladıktan 40-50 dakika sonra kasma başlıyorsa, programlardan biri memory leak yani bellek sızmasına bebep oluyordur.

    Memory leak yani bellek sızmasında uygulamalardan birisi yavaş yavaş daha fazla RAM kullanmaya başlar. Örneğin program ilk açıldığında 50MB kullanıyorsa 5-10dk sonra 100MB, 30dk sonra 300MB bellek kullanmaya başlar.  Bu rakamlar tabi ki örnek olsun diye.

    Özellikle tarayıcılarda görülen bir durumdur.

    Çözüm için tüm kullanılan programları güncellemeyi deneyin. Bilgisayar açıldığında çalışan ve belleğe yerleşen veya sorun olduğunda açık olan programları kast ediyorum.

    Kasma olduğunda görev yöneticisini açın ve programların işlemci ve RAM kullanımlarını kontrol edin. İşlemci ve RAM kullanımlarında bir sorun yoksa bu sefer sabitdisk, harddiskten şüphelenebilirsiniz.

    Benzer bir sorun Chrome tarayıcısı açıkken benim de başıma geliyordu. Sorunun Chrome'a yüklediğim bir eklentiden kaynaklandığını ve bu eklentinin memeory leak'e sebep verdiğini gördüm.

    cemkara cemkara (4215)
    9 yıl önce cevaplandı

    • Teşekkür ederim.Fakat baktığımda uygulamalarımın hiçbirisi RAM'i yüksek derece de kullanmıyor. ahmetsamil 9 yıl önce
    • Kasma ram kullanımı, işlemci kullanımı veya sabitdisk sorunlarından kaynaklanır. Sabitdiski hatalara karşı tarayabilirsiniz. Bir de mümkünse güncellemeleri yükleyin ve virüs taraması yapın. cemkara 9 yıl önce
    • Güncellemeleri ve virüs taramasını yaptım.Fakat sabitdiski hatalara karşı nasıl tarayabilirim? ahmetsamil 9 yıl önce
    • chkdsk komutu ile tarayabilirsiniz. cemkara 9 yıl önce
    • http://uzmanim.net/soru/windows-7-de-disk-taramasi-chkdsk-nasil-yapilir/31745 cemkara 9 yıl önce
    • Teşekkür ederim.Taradım sorun bulamadı.Bilgisayarımın yorulunca kasmaya başladığını fark ettim.Konu kilit :) ahmetsamil 9 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol