Bilgisayarım Güvenli Modda Başlamıyor

0

Bilgisayarımın şifresini unuttum hem giremiyorum hem de açılışta F8 tuşuna art arda basmama rağmen güvenli mod menüsü gelmeden direk parola yeri geliyor.

Marka : Acer Aspire E-571G

İşletim Sistemi : Windows 8.1 Pro

 

konyali42 konyali42 (16)
6 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Windows 8.1 işletim sistemini Güvenli modda başlatmanın 2 yolu bulunuyor:

    1- PC güç düğmesine basılarak başlatılırken veya yeniden başlatılırken Şift tuşuna basılır ve basılı tutulur.Bu şekilde Güvenli Mod'a girilebilir.

    2- Eğer windowsta oturum açılabiliyorsa mouse ekranın sağ tarafına (saat/takvim yanına) götürülür ve açılan Menüden "Ayarlar" tıklanır. Daha sonra en altta "Bilgisayar ayarlarını değiştir" tıklanır. Sonra devamında "Güncelleştirme ve kurtarma" ve "Kurtarma" tıklanır. "Bir seçenek belirleyin" başlıklı mavi bir pencere açılır ve oradan önce "Sorun Gider" tıklanır arkasından açılan Sorun gider penceresi üzerinden "Gelişmiş seçenekler" tıklanır ve oradanda "Başlangıç Ayarları"ndan PC yeniden başlatılır, yeniden balşarken çıkan menüden "Güvenli Mod" başlatılır (Klavyede sayı tuşlarından 4  tuşu tıklanır):

    Windows 8.1 Güvenli Mod ile Başlatmak - videolu anlatım (tıkla)

    Windows 8 -bilinemeyen veya unutulan- Administrator şifresi nasıl kırılır? (tıkla)

    Windows 8.1 açılış şifresini tamamen nasıl kaldırabilirim? (tıkla)

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Ek bilgi olsun diye söylüyorum:

      F8 tuşuna basarak Güvenli Mod'da başlatma olayı Windows 8'den itibaren tarih oldu. Windows 8 ve sonrasında Güvenli Mod'da başlatmanın pratik yollarından biri şudur:

      - Bilgisayarı tamamen kapatıyoruz

      - Açma tuşuna basıyoruz, bastıktan sonra Windows logosu (veya sistem logosu) görünüp altındaki çark dönmeye başlar başlamaz bilgisayarı güç tuşundan tekrar kapatıyoruz. (Bu zamanı doğru ayarlamanız gerek)

      - Kapandıktan sonra tekrar açıyoruz, az sonra ekranda "otomatik onarıma hazırlanıyor" yazısı göreceksiniz. Bunu gördükten sonra bekleyin, mavi bi ekran gelecektir.

      - Buradan "gelişmiş seçenekler" yazısına tıklıyoruz. Bilgisayarımız bir kez daha yeniden başlayacak ve gelişmiş başlangıç ayarları karşımıza gelecek.

      - Buradan sırasıyla Sorun Gider > Gelişmiş Seçenekler deyip Başlangıç ayarları'na tıklıyoruz. 

      - Son olarak karşımıza çeşitli başlangıç ayarları çıkacaktır. Buradan Güvenli Mod'un yanında hangi sayı yazıyorsa klavyeden ona basıyoruz ve bilgisayarımızın Güvenli Mod'da açılmasını bekliyoruz.

      omercik omercik (9418)
      6 yıl önce cevaplandı

        0

        İlk verilen cevapta temmuz'un dediği gibi shift ile yaptım ve mavi ekran geldi sorun gider e bastım ve ardından yanlışlıkla bilgisayarı sıfırla ya bastım. Hemen bunu yapınca güç düğmesine basılı tutarak bilgisayarı kapattim. Sonra tekrar açmayı denedim. Açarken Windows logosunun altında Hazırlanıyor.. yazıyordu sıfırlayacak diye korktuğum için kapattım aynı yöntemle. Şuan açmaya korkuyorum ne yapmaliyim ?

        konyali42 konyali42 (16)
        6 yıl önce cevaplandı

        • Eğer sıfırlama işlemi başladıktan sonra (yani bilgisayarınız sıfırlanıyor %) yazısını gördükten sonra güç tuşuna basılı tutarak kapatmışsanız hata etmişsiniz. Bilgisayarınız formatlık duruma gelmiş olabilir, ama bunu denemeden bilemessiniz. Bilgisayarınızı açın ve bekleyin korkacak bir şey yok, bakalım nasıl bir tepki verecek omercik 6 yıl önce
        • Aslında yapmak istediğim komut istemiyle güvenli modda açıp net user administrator password komutuyla şifreyi değiştirmek fakat yapamıyorum. Bilgisayar düzeldi ki kapatmam sorun yaratmamış. konyali42 6 yıl önce
        • Benim mesajımda verilen linkte @hakan mesajındaki yol ile şifreyi kırarak yeni şifreyi atayabilirdin. Onu niye yapmıyorsun? Neden tam olarak bilmediğin yollardan kendini zorluyorsun :) @konyali42 temmuz 6 yıl önce
        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol