Bilgisayarım kendiliğinden kapanıyor

0

Bilgisayarim bi ara aciliyordu ama ekran gelmiyordu bilgisayarciya goturdum ana kart yanmis denildi ana kart yanan pc acilmaz diye okudum bazi sayfalarda suan pc aciliyor yaptirmadim ama ekran falan herseyi geliyor 40 45 dakka yada 1 saat ack kalsa sonrasinda kapaniyor bidaha acilirken onarimi baslat diye menu geliyor yada f1 yaptiriyor ana menuye goturtuyor ana kartim yanmis olabilirmi bu sekilde calismasi normalmidir yeni format atmistim formatla alakali sorunu olabilirmi 

Isletimcisini bilmiyorum 8 gb ram var ekran karti var yani sorunsuz hizli calisan bi bilgisayardi bole bi sorun cikmaya basladi yardimci olabilcek varsa bu konuda cok sevinirim  simdiden tesekkurler..

sena0606 sena0606 (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Senin için en iyi yapılması gereken PC'yi iyi  yerlerde ciddi ve bilinen teknik servislere (Eğer markalı bir PC ise yetkili teknik servisi olabilir) götürüp baktırmak olur. Gerekirse birkaç teknik servisi dolaşırsın, konuşursun, sorarsın. Onlarada arıza teşhisi yaptırırsın. Ona göre aklının yattığı yere problemin giderilmesi için verebilirsin. Bu belki biraz fazla bir teknik servis ücreti gerektirecektir ama sonuç daha sağlam ve güvenilir olur.

    Tecrübesizliğinide göz önünde bulundurarak doğru yapılması gerekinin bu olduğunu düşünüyorum. Aksi halde düzeltme çabaların sırasında başka ilave problemlere ve masraflara yol açabilirsin.

    Kolay gelsin.

    Edit:

    Daha önce birkaç teknik servise baktırdığını söylüyorsun. Öyleyse yeniden bir format çeker ve denersin. Zira problemin donanımsal olmayıp yazılımsal olma ihtimalide var (PC açılırken "Onarım başlat", F1 yardım seçeneklerinin falan çıkması yazılımsal problem olabileceğinide düşündürüyor). Aynı şeyler devam ederse farklı bir power supply temin edersin ve onunlada denersin. Yine olmazsa yanına biraz tecrübeli birini alırsın, kasa içi temizlik yaparsın, işlemcinin termal macununu yenilersin. Ama bu temizlik, power supply değiştirerek deneme ve termal macun yenileme işleri gerekirse bunları yanlız başına yapmasan daha iyi olur. Zira riskli işlerdir, belli bir tecrübe gerektirir.

    Bunlarlada düzelme olmazsa artık başka çare olmaz, iyi ve güvenilir bir teknik servise başvurulur.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • 2 yere goturdum birisi power supley denilen yerde skinti var ana kartinda yanmis denildi 2 ci goturdgm yerde ana kart yanmis denildi sadece powerda bsy yok olsa aclmaz demislerdi simdi ben guvenemedim o yuzden tanidik ariyorum hani sonucunu sirf para harcatmasinda yapsin vs gbisinden. Cevremde kimede sorduysam ana kart ufakta yansa acilmazdi diyorlar pek anlayamadim acikcasi sena0606 6 yıl önce
    • Mesajımı editledim, tekrar bakarsın. temmuz 6 yıl önce
    • Deniyecegim bunlari bilgileriniz icin tesekkurler sena0606 6 yıl önce
    • Bir şey değil, kolay gelsin. temmuz 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol