Bilgisayarım windows 10 yükseltirken kapanıyor, çözümü nedir?

0

Merhaba samsung marka eski bilgisayarımı wındows10a geçirmek istedim rezerve simgesi vs geldi aslında rez aldım ama beklemek istemedim başka bir arkadaşım microsoftun kendı sitesinden setup dosyası ındırerek kurulumu gerçekleştirdi ındırme yonetıcısını ındırerek ındırdıkten sonra kurulum yapıyor tamamen mıcrosoftun yanı setupta sıkıntı yok ama bılgısayarım indiriyor indirme kurulumunu gerçekleştirirken kendılıgınden kapanıyor durduk yere birden dugmesıne basılı tutmuş gibi kapanıyor öncedende böyle yapıyordu önemli güncelleştirmelerde windows 10 için 8 defa denedım ama değişmiyor kapanıyor yardımcı olmanızı beklıyorum (sistem windows 7)

thedark06 thedark06 (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Önceden de böyle yapıyordu dediniz. Acaba notebook çok sıcaklağından kapanma işlemi gerçekleşmiş olabilir mi.Çünkü böyle birden bire elektrik kesilir gibi kapanma olduğunda bunun donanımsal bir sebep olması daha muhtemel.Bence notebook un sıcaklıklarını kontrol edin.Eğer yüksekse içini temizlemeniz ve termal macun sürmeniz gerekebilir.Bunu kendiniz yapamazsanız bilgisayarcıya yaptırabilirsiniz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

    • ısınmadan ötürü kaynaklanmıyor kontrol ettim öncedende güncelleme yaparken (windows update sanırım önemli yorucu güncelleştirmeler) onlardada güncelleştirme esnasında kapanıyordu veya bitişe yakın vs o zamanlarda sırf bılgısayarı yormamak adına recoveryden tam geri yükleme yaptım ama faydalı olmadı başka bir problem geliyorsa aklınıza paylaşmanızı isterim teşekkürler thedark06 8 yıl önce

    0

    Yorucu güncellemeler, bitime yakın.. Bunlar daha fazla performans gerektiren işler ve işlemcinin daha fazla (yoğunlukta) çalışması demektir ve haliyle daha fazla ısınmasına yol açacaktır. Isınma sebebiyle tahminini yabana atmamalısın. Isınmadan değil, kontrolunu yaptım derken nereden anladın ve kontrol ettin? Bilgisayarın normal ve yoğun çalışmaları sırasında işlemci sıcaklıklarına bakarak karşılaştırmalarını yaptınmı? Buna bakmalıydın, bakmadıysan bakmalısın.

     Kullanımı ve anlaşılması kolay, Türkçe arabirimli gelişmiş sistem/donanım bilgileri görüntüleme yazılımı hangisidir, nereden download edilir? (tıkla)

    Ayrıca anakart, güç besleme ve Ram problemleri sebebiylede olabilir bu kapanmalar. Bunların içindede bilhassa Ram ihtimali öne çıkar. Ram veya ram'ler ile bunların slotları kontrol edimeli ve birden fazla ise teker teker denenmeli, eğer mümkünse başka ram'ler takılarakta denemeler yapılmalı.

    Daha sonra yazılım ile ilgili sebepler araştırılabilir. Bununda (yazılım probleminin) en garantili teşhisi ve düzeltilmesi format ile yeni işletim sistemi kurulumu sonucunda olabilir.

     

    temmuz temmuz (12505)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      aynı sorun bendede var ısınmayla ilgili değil

      senatortr senatortr (1)
      8 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol