Bilgisayarıma bir tane daha işletim sistemi kurmak istiyorum hk.

0

Bilgisayarımın (D:) kısımında 219 GB boşluk var. bu boşluğun yaklaşık 50 GB'tına farklı bir işletim sistemi kurmak istiyorum, örnek verecek olursam, mesela Windows 8 gibi. Fakat bunu yaparken de sanal program kullanmak istemiyorum. 

Yukarıda açıklamış olduğum hususu gerçekleştirmeden önce hangi konulara dikkat etmeliyim ve hangi gerekli önemleri aldıktan sonra yukarıda açıklamış olduğum işlemi gerçekleştirmek için nasıl yollar izlemeliyim ?

Teşekkür Ediyorum.

lucas77 lucas77 (199)
3 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Çift işletim sistemli bir bilgisayar istiyorsun. Windows 10  ve Windows 8 gibi iki farklı işletim sistemini yükleyebilirsin.

    Bir D: sürücün olduğuna göre en zor kısmı halletmişsin aslında. Şuan bilgisayarında Windows 10 mu var?

    Öncelikle Windows 8 ISO dosyasını USB belleğe yazdırmalısın.  Daha sonra bu USB bellek ile bilgisayarı açmalısın. Windows 8 kurulum ekranı karşına gelecek.

    Dikkat etmen gereken iki nokta var:

    1. Kurulumda Yükseltme ve Özel diye iki seçenek soracak. Sen burada Özel seçeceksin. Yükseltme dersen mevcut sistemi yükseltmeyi dener.
    2. Windows nereye kurulacak ekranında mutlaka D: sürücüsünü seçmelisin.

    Bu ikisini yaptıktan sonra normal Windows kurulumunu yap. Kurulu başarılı olduğunda karşına her açılışta işletim sistemini seçmeni isteyecek bir pencere gelecek. 

    alattin alattin (16999)
    3 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol