Bilgisayarıma format attıktan sonra D: sürücüsü ortaya çıktı, bu ne anlama gelir?

0

Arkadaşlar bilgisayarıma format atmak zorunda kaldım ve attım. Sonra windowsu nereye yüklemek istiyorsunuz bölümünde ayar yapmadığım için D: sürücüsüde ortaya cıktı fakat benim format atmadan önce D: sürücüm yoktu ne yapmam lazım D: nin olmaması ama zararı yoksa kalabilir. 

Windows 8.1 Orjinal

932 GB hafıza

konyali42 konyali42 (16)
8 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Merhaba

    D sürücünün olmasının bir zararı yoktur.Aksine yararı vardır size fazladan alan sağlar.

    Ayrıca sizin muhtemelen her zaman bir D sürücünüz (yani harddiskiniz ikiye bölünmüş şekildeydi).Siz bunu daha önce göremiyordunuz çünkü bu sürücüye bir harf adı atamamıştınız.Şimdi ise format ile Windows tüm sürücülere otomatik olarak bir harf atadı ve Harddiskinizin bölümlü olan tüm bölümleri gün yüzüne çıktı.Durumunuzun bu şekilde geliştiğini düşünüyorum.

    Ayrıca harddiskinizin ikiye bölündüğünü şu şekilde anlayabilirsiniz.Kullandığınızın sürücünün (C:) boyutuna bakın muhtemelen harddiskinizin toplam boyutundan daha küçük çıkacaktır.Kalan boyut D sürücüse aktarılmış olabilir.Genelde bilgisayarlar harddiskleri iki bölüme bölünür.C yani sistem bölümü D yani yedek veriler bölümü.

    Korkacağınız birşey yok kısacası.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Kardeşim windows kurulurkren disk ikiye ayrılmış. C ve D sürücüsü diye. Ama zararı yoktur hatta alan genişliği sağlamış. 

      enes7534 enes7534 (13)
      8 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol