Bilgisayarımda aşırı derecede CPU kullanımı var ne yapmam gerekiyor?

0

Bilgisayarım durduk yere fazla CPU kullanıyor ve bu da bilgisayarın fanının hızlı dönmesini sağlıyor ve bilgisayarın çok fazla ısınmasını sağlıyor ne yapmam gerekiyor.

CPU kullanımı %100

darkcrak darkcrak (5168)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bu sorun bir çok kullanıcıda var ve bunun çözümü de çok basit fakat bazen bu sorun bilgisayarınızın arka planında çalışan programlardan da kaynaklana biliyor ve virüslerden de. Bu sorun bazen bilgisayarınızda virüs tarama işlemi yaparken'de arta biliyor çünkü antivirüs programı arka planda çok fazla işlem gerçekleştirdiği için bu normal.Eğer bilgisayarınızda hiç bir şey yapmamanıza rağmen çok fazla CPU kullanımı var ise şu adımları izleyin.

    1.Çözüm:

    İlk olarak bilgisayarınızda antivirüs programı var ise bilgisayarınızı bu antivirüs programı ile tarayın fakat bizim önerimiz Mallwarebytes ve Gridinsoft ile bilgisayarınızı taramanız fakat sizin bilgisayarızdaki antivirüs programına güveniyorsanız ve lisansınız var ise o antivirüs programı ile de tarayın ama hiç bir sonuç vermez ise Mallwarebytes veya Gridinsoft ile de bilgisayarınızı tarayın. Bilgisayarınıza bulaşan Trojan, Keylogger ve bilgisayar virüsleri bilgisayarınızı bozmak için ellerinden geleni yaptıklarından bilgisayarınızın çok fazla CPU kullanması normal ola bilir fakat bilgisayarınızda virüs var ise.

    Malwarebytes nedir? Malwarebytes nasıl kullanılır?

    GridinSoft Anti-Malware nedir? GridinSoft Anti-Malware nasıl kullanılır?

    Ek olarak Windows'un antivirüs programı ile taratmak isteyenler için bu programı da kullana bilirsiniz "kurulum gerektirmiyor"

    Microsoft Safety Scanner nedir? Nasıl kullanılır?

    2.Çözüm:

    Eğer bilgisayarınızda virüs yok ise Windows defender'i devre dışı bırakın ve tekrardan bilgisayarınızın CPU değerine bakın. Eğer yine yüksek derecede CPU kullanımı devam ediyor ise bilgisayarınızda yüklü olan antivirüs programını devre dışı bırakın ve CPU değerine bakın veya antivirüs programınızı kaldırın ve CPU değerine bakın.

    Windows Defender nasıl kapatılır?

    3.Çözüm:

    Bilgisayarınızda temiz ön yükleme yapın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

    Windows 10 temiz önyükleme nasıl yapılır?

    4.Çözüm:

    Bilgisayarınız eğer güncel değil ise güncellemeyi deneye bilirsiniz.

    5.Çözüm:

    Ben de bi ara bu sorunu yaşamıştım ve şu program ile bilgisayarımı tarattım ve çıkan gereksiz regedit dosyalarını sildim ve sorunum düzeldi.

    COMODO Registry Cleaner nedir? Nasıl kullanılır?

    darkcrak darkcrak (5168)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol