Bilgisayarımda bir kaç sorun yaşadım?

0

Şimdi sorunlarım şunlar;

 

  • PC kapalı ama fiş takılı tam bilgisayarı açacağım Power düşmesine basmadan önce fareyi temizleyim dedim ve farenin tuşuna yanlışlıkla bastım ve PC açıldı kendiliğinden ve daha sonra yeniden başlattım ekran geldi(şifre girme ekranı) monitör karardı tekrar aynı ekran geldi. Bende fişi çektim biraz dinlendirip şimdi açtım.
  • PC kapanması uzun sürüyor Kapat düğmesine basıyorum hemen ekran kararıyor ama fanlar ve ışıklar hala çalışıyor daha sonra onlarda duruyor.

Bu sorunlarıma yardım eder misiniz? 

can4142 can4142 (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Sorunuzdan anladığım kadarıyla bilgisayarınız fare ile açılmış. Eğer en son kapatmanızda bilgisayarınızı kapatmak yerine uykuya aldıysanız veya bilgisayar belli bir süre sonra açık kaldığı için otomatik uykuya geçtiyse fare hareketi ile tekrar açılacaktır. Sanırım sizin yaşadığınız neden bu. Başka türlü bir bilgisayar tamamen kapalı iken fare ile açılmaz. Bu şekilde bir açılma ancak elektriksel kısa devre vs. gibi konularda mümkün olabilir gibi geliyor bana.

    Diğer maddede ise kapatmanızın ardından ekran hemen kararıyor ancak kapanması geç oluyor demişsiniz. Windows 10 kullanıyorsanız genel olarak kapatma bu şekilde gerçekleşir. Bilgisayarı kapat dersiniz ekran gider, ancak kapanma hala arka planda devam eder. Birkaç saniye sonra fanlar vs. durarak kapanma gerçekleşir. Bilgisayarınızda bir ssd değilde harddisk varsa geç açılıp kapanmanın sebebi harddisk olabilir.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    6 yıl önce cevaplandı

    • 2. sorunumda evet Harddisk kullanıyorum. 1. sorumda ise sol alttan başlat menüsü bilgisayarı kapat diyorum bilmiyorum ilk defa başıma geldi böyle şey can4142 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol