Bilgisayarımda kaç tane RAM slotu olduğunu nasıl anlarım

0

Merhaba,

Bilgisayarıma 4 GB ek bir RAM almayı düşünüyorum. Bilgisayarımda kaç tane RAM slotu olduğunu nerden öğrenebilirim? Speccy uygulamasından baktım, "8,00GB Dual-Channel DDR3 797MHz" yazıyor. Yani bilgisayara ek RAM takabilir miyim?

toprak34 toprak34 (2026)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    1- Kapağı açar bakarsın (Anakart üzerinde olurlar)

    2- PC (Markalı) ve / veya anakart teknik özelliklerinden bakar, okur ve öğrenirsin. Eğer bununla alakalı elinde basılı herhangi bir kaynak döküman bulunmuyorsa internetten google üzerinden araştırırsın. Markanın üretici veya satıcısının destek sayfalarına bakarak oralardan araştırırsın.

    3- Yetkili teknik servislere telefon ederek yada e-mail ile ulaşarak sorabilirsin.

    4- Anakartların teknik özelliklerini ve PC konfigürasyonlarını gösteren masaüstü monitör programlardan bakar öğrenirsin (Aida 64, Speccy ve benzerleri..).

    Not: Speccy'de gördüğün o bilgiler, anakart üzerindeki slot sayısı değil, PC'de takılı RAM kapasitesi, çeşiti ve kanal sayısı (çift kanallı RAM olması), hızı (frekans değeri) vb özellikleridir. Ama o baktığın yerlerde RAM slotlarınıda yazması, belirtmesi gerekir, bir daha bakmalısın.

    Fakat büyük ihtimalle iki slot vardır. Zira laptoplarda genellikle iki RAM slotu bulunur (Sorduğun PC'nin bir laptop olduğunu varsayıyorum). Bu PC'lerde, yani laptopparda ikiden fazla slot'un mevcudiyeti pek az görülür.

    Sen -sadece boş slot olup olmadığını değil (bunu öğrenmek zaten kolaydır, sadece kapağı açıp bakarak görmek bile yeterli olur)- esas olarak PC'nin / anakartın en fazla hangi kapasitede RAM desteğinin olduğunu öğrenmelisin. Bunuda daha önce belirttiğim yollardan araştırarak öğrenebilirsin.

    Edit:

    Alttaki bağlantıdan Asus PC'ler için canlı destek alınabilir (Asus PC için soruyorsun herhalde), oradan PC için desteklenen toplam RAM kapasitesi sorulabilir:

    Asus resmi destek sitesi, Canlı Destek (Tıkla)

    temmuz temmuz (12505)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol