Bilgisayarımda Keylogger Var mıdır?

0

Yazın bilgisayarıma bi kaç şüpheli şey indirmiştim şimdi bunların keylogger olabileceğini öğrendim.Virüs programları keyloggerları tespit edebilir mi? Buna kişilerin yaptığı keyloggerlarda dahil.Yazdan beri bişey olmadı ama neyin ne zaman olacağı belli olmaz.İndirdiğim şeyler .exe li şeylerdi ve çalıştırmıştım genede indirdiğim şeyin programı çalışmıştı. Varsa nasıl anlayabilirim?

selocan787 selocan787 (107)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Virüs / anti-malware programları keylogger yazılımları tespit edebilir. Fakat tüm keyloggerlar antivirüsler tarafından tespit edilebilir demek değildir. Nasıl antivirüsler %100 tüm virüsleri tespit edebilir diyemezsek aynı şey keylogger için de söz konusu.

     Pek çok kişi "keylogger tespit etmek için özel yazlım gereklidir" gibi bir düşünceye sahip. Fakat böyle bir şey yok. Güncel antivirüs programları keyloggerları tespit edebilir.

    "Kişilerin yaptığı keylogger" dediğin şey aslında şu şekilde oluyor. Keylogger uygulamaları iki parçadan oluşur. Kötü niyetli kişi keylogger bilgisayarına  keylogger yazılımını yükler. Bu yazılım ile özelleştirilmiş küçük bir exe dosyası oluşturur. Bu özelleştirmede kaydedilen tuşlar nasıl gönderilecek, her tüş basılışı kaydedilecek mi yoksa parolalar mı kaydedilecek gibi ayarlar yapılır. Daha sonra bu küçük exe dosyası kurbana yollanır.

    Keyloggerlar ile ilgili yarun detaylı bir çözüm paylaşacağım.

    murat murat (12492)
    7 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol