Bilgisayarımda performans düşüklüğü var, nasıl giderebilirim?

1

Laptop'u aldığımdan belli bi' performans düşüklüğü var. Birkaç kere düzgün performans verdiği oldu lakin onun dışında hiç verim alamadım. Performans düşüklüğü sebebiyle CD-ROM yerine SSD taktım açılma süresini falan baya azalttı ancak yine de oyunlarda FPS değerim artmadı. Dün performans düşüklüğü sebebiyle format attım sonrasında Driver Booster ile Driverları yükledim. Sonrasında LoL yükledim PC'e ve 50 FPS falandı, ama ani kasmalar yapıyordu vuruş anlarında falan donma oluyordu. Bende AMD'nin sitesinden AutoDetecter indirdim şimdi FPS'im 10'a düştü önerdiğinide yükledim, son sürümü de ama fayda etmedi, FPS 15'in üstüne çıkmıyor. Bilgisayarımda bi' driver sorunu olduğunu düşünüyorum. Windows 10'un ayarlarında LoL'ü yüksek performansa almaya çalıştığımda ise sadece Yüksek Performans'ta da güç tasarrufunda da R5 Graphics görünüyor. Bu performans düşüklüğünü nasıl gideririm?

  • Dizüstü bilgisayarımın modeli HP Pavilion AB-106NT.
  • Ekran kartı 1 GB R5 HD Graphics ( dahili ) ve 2 GB Radeon R7M360 ( Harici ) var.
  • İşlemcisi ise AMD A8-7410.
  • RAM'i 12 GB.

 

karahan38 karahan38 (8)
3 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    CD-ROM yerine SSD taktım:

    CD-ROM yerine HDD diskini tak ve SSD diskini HDD diskinin yerine tak. Bu yöntem daha mantıkı bir seçenek diye düşünüyorum.

    Driver Booster ile Driverları yükledim:

    Driver Booster ile driverleri güncellemeni önermiyorum hatta mantıklı bir seçenek diye düşüneceksin ama fayda yerine cihazına zarar verebilir. Ekran kartı driverini DDU ile kaldır ve tekrardan ekran kartını yükle ve kur.

    Antivirüs programı kullanıyor peki bunun etkisi olur mu?

    Eğer antivirüs programı kullanıyorsan ve Avast ve AVG gibi yazılımları kullanıyorsan bilgisayarından tamamen kaldırmanı öneriyorum. Avast ve AVG bilgisayarını aşırı derecede yavaşlatır.

    Bilgisayarım halen daha yavaş ne yapmam gerek?

    1. İlk olarak Windows güncellemesi yapın.
    2. Temiz ön yükleme yap.
    3. Visual c++'ı indir ve kur ardından DirectX End-User Runtime'yi indir kur.
    4. Bu işlemlerden sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.
    5. Gereksiz uygulamaları temizleyin ve COMODO Registry Cleaner ile bilgisayarınızı tarayıp gereksiz klasörleri temizleyin.
    6. %temp% ve temp klasörlerini temizleyin. Windows+R tuşlarına aynanda basıp çalıştır ekranına %temp% yazın ve çıkan sonuçları temizleyin ardından temp yazıp çıkan sonuçları silin.
    darkcrak darkcrak (5168)
    3 yıl önce cevaplandı

    • Antivirüs kullanmıyorum sadece windowsun kendi programı var ekran kartınıda deneyip dönüş yapacağım karahan38 3 yıl önce
    • Beklemedeyim @karahan38 darkcrak 3 yıl önce

    0

    Dediğin gib yaptım yüklemeyi ancak r7 yi hiç görmüyo şuan aygıt yöneticisinde gözüküyo ama amd softwarede gpu1 gözüküyo sadece.R5 tam güç kullanıyor şuan ancak 40-50 Fps lere çıktı ancak r7 ne yukarıdaki ekran görüntüsünde gözüküyor nede radeon ayarlarında.Siteden radeon r7m360 driverini indirdim.

    karahan38 karahan38 (8)
    3 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol