Bilgisayarımdaki oyunların hiçbiri açılmıyor

0

Herkese merhaba,

Bilgisayarıma yüklediğim oyunların hiç biri açılmıyor veya tepki vermiyor. Görev Yöneticisi'nde 5-6 saniye aktif olduktan sonra kayboluyor. Sorunla alakalı internette bilgi çok kısıtlı. Veri yürütme engellemesi sekmesini aktif hale getirdim ama oyunların .exe'lerini eklemeye çalıştığım zaman dep ayarları ile ilgili hata alıyorum.

Windows 7'yi yeni yükledim ve tüm güncellemeleri yapıldı. Yaklaşık 1.5 GB güncelleme yüklendi. Ekran kartı driverını silip tekrardan oyunlara girmeye çalıştım yine aynı sorun devam etti. Driverların farklı sürümlerini kurup denedim ama yine olmadı.

Ekstra soru: FİFA 16 çok kasıyor, en düşük performansta bile oynayamıyorum. Acaba sorun benim bilgisayarımda mı?

Laptop: HP Pavilion Dv7 

İşletim sistemi: Intel(R) Core(TM) i7-2670QM CPU @ 2.20GHz CPU

RAM: 8 GB DDR3

Ekran kartı: AMD Radeon HD 6770M, 2 GB

selcukkrhn selcukkrhn (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Öncelikle bilgisayarınız kötü sayılmayacak donanıma sahip. Bu donanımlar ile çoğu oyunu oynayabiliyor ve Fifa 16 yı da gayet rahat bir şekilde oynayabiliyor olmanız gerekiyor.

    Sorunuzdan anladığım kadarıyla, Windows 7 işletim sistemini yeni yüklemişsiniz, güncelleştirmeleri yapmışsınız ve ekran kartı sürücülerini yeni yüklemişsiniz. Bu durumda yeni bir işletim sistemine sahip olduğunuzu ve driver problemlerini es geçersek sorunu daha farklı durumlarda arayabilirsiniz.

    • Eğer bilgisayarınız çift ekran kartlı bir yapıda ise oyun sırasında yüksek performanslı ekran kartına geçmiyor olabilir.
    • Eğer yazılımsal problemlerin dışında bir sorun varsa, bilgisayarınızdaki yüksek sıcaklıklar sorunu yaşamanıza neden olabilir.

    Sorun ilk maddede ise AMD grafik ayarlarına gelerek ekran kartınızı seçili uygulamanın kullanmasına izin vermeniz gerekebilir. AMD ekran kartlarını çok kullanmadım farklı bir forumda Masaüstü --> Sağ tık -->Özellikler --> Grafik özellikleri -->Performans --> AMD Radeon dual graphics ile ayarların yapılabildiği söylenmiş.(Buradaki konuda AMD ekran kartı kullanılarak oyunları açmak konusu güzelce açıklanmış, tıklayın.)

    İkinci durumda ise (ilk önce ilk madde denenmeli) bilgisayarınıza HWMonitor gibi uygulamalar ile sıcaklık ölçümleri yapmanız.Sorunun sıcaklık olma ihtimaline göre içi açılarak temizlik işlemleri yapılması gerekecektir.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol