Bilgisayarımı Her Açtığımda Ekran Simsiyah Oluyor

0

Bilgisayarımı her açtığımdı ctrl+shift+esc yapıp Dosya>Yeni Görev (Çalıştır...) deyip oraya "explorer.exe" yazıyorum ve böylece pc kendine geliyor

explorer.exe yazmayı bi arkadaşımdan öğrenmiştim ama bu sorunu nasıl çözeceğimi bilmiyorum ve her sabah aynı işlemi tekrarlamaktan bıktım yardım edermisiniz ?

 

taha18 taha18 (9)
7 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Sorun bir virüsün registry kayıtlarınızda değişiklik yapmasıyla oluşmuş. Düzeltmek için uzun uzun işlemler yapmaya gerek yok. Aşağıdaki komutları kopyalayın (koyu yazılan tüm herşeyi). Çalıştır a tıklayıp NOTPAD i çalıştırın. İçerisine yapıştırın. Kaydet deyip kayıt türünü tüm dosyalar yapın. Dosya adını 123.REG olarak yazın ve masa üstüne kaydedin. sonra çalıştırıp açılan komutlara evet diyin. Bilgisayarınızı çalıştırdığınızda sorun düzelmiş olacaktır.

    REGEDIT4

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
    "Shell"="Explorer.exe"
    "UIHost"="logonui.exe"
    "Userinit"="C:\WINDOWS\system32\userinit.exe,"
    "VmApplet"="rundll32 shell32,Control_RunDLL "sysdm.cpl""

    theent theent (16)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Çalıştıra NOTPAD yazamıyorum öyle bir program yok taha18 7 yıl önce
    • Afedersiniz, eksik yazmışım. NOTEPAD olacak. Ayrıca Windows 10 ise bilgisayarınız aşağıdaki kodu kullanmanız daha kesin sonuç verir. Kayteddiğiniz dosyayı Sağ Tıklayıp Yönetici Olarak Çalıştır yapmanız gerekmektedir. Ayrıca Virüs olmadığını varsayarak çözüm üretmeyi deniyoruz. Siyah ekrana düştüğünde verdiği bir hata var ise onu belirtmeniz gerekiyor ki düzeltme kodu ekleyip ona göre toplu komut dosyası yazayım. Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon] "Shell"="explorer.exe" "ShellInfrastructure"="sihost.exe" "Userinit"="C:\Windows\system32\userinit.exe," "AutoAdminLogon"="0" theent 7 yıl önce
    • İşe yaramadı team viewer ile halledebilirmisiniz ? taha18 7 yıl önce
    • Site kurallarında böyle bir yasak olup olmadığını bilmiyorum. Yasak yok ise Twitter üzerinden bana mesaj gönderin. theent 7 yıl önce

    0

    işletim sistemi,uygulamalar,oyunlar vb.başta windows 8 ve üstü sistemler için kullanılan lisans yöntemleri zamanlanmış ayarlar ile sistemi açılışına entegre şekilde çalışmaya ayarlanmış ise,blackscreen'ı siyah ekranı ondan alıyor olmanız muhtemel.

    - Windows üzerinden startup ( msconfig ) başlangıç ayarlarına bakın yabancı bir uygulama sistem başlangıcında çalışıyormu hepsini deaktif ederek uygula tamam pc restart ile deneme yanılma yapın.

    - Görev zamanlayıcısına girip ( taskschd.msc ) KMS adı ile lisanslama uygulaması ve adını bilmediğiniz yabancı şüpheli isimde çalışan zararlı olabileceği düşünülen bir dosya varmı varsa silin.

    Öneriler: Sisteminizi sağlam bir antivirüs programı ve sistem bakım onarım disk birleştirme uygulamaları ile taramalar ve optimizasyon işlemlerini yapın bu işlemler sonunda durumda değişiklik olacakmı bakalım. :)

    Tavsiye programlar: Advanced systemcare | 360 Total security antivirüs 

    Kolay gelsin.

    forjest forjest (101)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      sorunun kaynağını kesin olarak bilmek zor başlangıç onarımı yapmanızı tavsiye ederim

      başlat CMD yazın  sağ tıklatıp yönetici olarak çalıştırın cıkan pencereye aşağıdaki komutları yapıştırın

      chkdsk C: /c         kısa bir tarama yapar bozuk bölümleri onarmanızı sağlar

      chkdsk C: /r         uzun sürer bütün diskleri tarar tarama sonrası bilgisayarı yeniden başlatın

      candan candan (4301)
      7 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol