Bilgisayarımı kapatıp açtığımda tüm fotoğraflar .mole uzantılı hale dönüştü

0

Benim bilgisayarımda  nasıl oldu bilmiyorum  kapattım açtım tüm ablamın nişan  fotoğrafları .mole olmuş ve ekranımda böyle bir   _help_instructions çıkmaya başladı  çözüm bulun lütfen  format atıcam ama gene gitmezse 

mhmtcn mhmtcn (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Sizin öncelikli sorun Format atmakmı fotoğrafları kurtarmakmı eğer format atmak ise format aşamasında hardiskin olduğu sayfadan  C sürücüyü biçimlendir öyle format at böylece virüs silinmiş olur 

    candan candan (4301)
    6 yıl önce cevaplandı

    • deniyim ama olacağını zanntetmiyorum mhmtcn 6 yıl önce

    0

    Bilgisayarınızı kapatmadan önce bir şekilde bilgisayarınıza Mole fidye yazılımı  / virüsü bulaşmış. Bu sebepten tüm dosya uzantılarınız .mole olmuş.

    Mole fidye virüsü genelde mail ile gelen linkte bulunan  sahte word belgesi ile bulaşır. Siz mail ile gelen linki tıklarsınız. Link sizi bir web sitesine yönlendirir, bu linkte Word dosyasının açılamadığına dair bir yazı gelir ve sizden dosyanın açılabilmesi için eklenti yüklemenizi ister. İşte bu eklenti aslında Mole fidye virüsünün bulaşmasına sebep olan yazılımdır.

    İndirilen dosya genelde plugin-office.exe veya  pluginoffice.exe adındadır. Dosyayı çalıştırdığınızda  belgeleriniz şifrelenmeye başlar. Virüs aynı zamandadısya adlarını da değiştirir. Tüm belgeleriniz  AES-256 algoritması ile şifrelenir. Mole fidye virüsü aslında  CryptoMix fidye virüsünün yeni sürümüdür.  CryptoMix yaklaşık 4 ay önce kırılmıştı: CryptoMix fidye virüsünün şifrelediği dosyalar nasıl açılır?

    Fakat bu yeni sürüm için henüz ücretsiz bir çözüm yolu yok. Bir ihtimal Shadow Explorer ile dosyalarınızı kurtarabiirsiniz:  ShadowExplorer nedir, nasıl kullanılır? Denemekte yarar var.  Dosyalarınızı saklamanızı öneririm. Dosyalarınızı usb harici diske alıp bilgisayarınızı formatlayabilirsiniz. Çözüm yayınlandığında dosyalarınızın şifresini açabilirsiniz.

     

    alattin alattin (16999)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol