Bilgisayarımın açılış süresi uzadı, geç açılıyor

0

İyi günler, windows 10(Güncel) kullanıyorum. bios zamanım 5-6 saniye arasındaydı. Şuanda sabit 8.6 saniyeye yükseldi. Çok değil belki ama sonuçta 5-6 saniyeydi. Başlangıç programları hala aynı değişiklik yapmadım. Düzenli yazılımsal olarak temizliyorum. O&O defrag kullanıyorum. avg tune up ile sürekli optimize ediyorum. Zamanlanmış görevleri kontrol ediyorum. Her şey tamam ama yakın zamanda Gigabyte App Launcher indirdim ve özel eklentilerini KENDİ sitesinden indirdim yükledim. Hata oluştu eklentilerle beraber kaldırdım. Eski haline getirdim ama açılış süresi düzelmedi. Driver Pack Solutionla baktım AHCI controller falan silinmiş sanırım ondandır dedim güncelledi. Sorun hala aynı, sabit 8.6. Yardımcı olursanız çok sevirim.

klkmlk9998 klkmlk9998 (71)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Sadece başlangıç programlarında değişiklik yapmamak, program yüklememek başlangıç süresini değiştirmiyor. Pek çok kullanıcının dikkatindan kaçan asıl sorun Windows işletim sisteminin sürekli güncellenmesidir. 

    Windows güncellemeleri yüklendikçe işletim sistemi ağırlaşabilir.  Yüklememek çözüm değil elbette, hatta yüklememek daha büyük sorunlara yol açar.

    Benim kişisel tecrübem, daha önceki Windows işletim sistemlerinden de deneyimlediğim, güncellemeler ile Windows başlangıçtaki açılış hızını kaybediyor. Fakat daha statil, sorunsuz ve güvenilir hale geliyor. 

    Yani işletim sisteminin zamanla yavaşlaması normal bir durum. Sizde de pek fark yokmuş zaten. Bunu dert etmeyin.

    murat murat (12492)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      O zaman şöyle söyliyim. Bahsettiğim programlar hızlı açılması açısından önem taşıyor. Mesela Avg tune up. Başlangıç hızlandırma ile ilgili bölümüde var içinde. Zira windows güncellese görürüm sık sık kontrol ediyorum. Bakınız şimdide ilk bu konuyu açtıktan sonra hiç bir şey yapmadım. Geldim açtım şimdi bilgisayarı 7.2'ye düştü. Stabil değil yani. 5-6yken 8.6 oldu şimdi de 7.2 bu değişiklik gösteren bir şey değildi. Bundan bahsettim. Yine de değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim fakat windows'um belirttiğim üzere zaten güncel ve sık sık kendimde kontrol ediyordum bunun sebebine gelirsek de online oyun oynuyor olmam. Akk sık sık dolduğudan bir de güncelleme iniyorsa ping tavan yapıyor. Bu yüzden kontrol ediyordum. Kontrol zamanlarım içinde 5-6 sn olduğundan beri güncelleme olmadı yani demek istediğim bu. Teşekkürler tekrardan.

      klkmlk9998 klkmlk9998 (71)
      7 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol