Bilgisayarımın ekranı genişledi görev çubuğu, başlat menüsü bulanıklaştı. Ne yapmalıyım?

0

1 gün önce film izlerken birden ekranım küçüldü sağ sol üst ve altta siyah çerçeveler oluştu. Bunu düzeltmek içinde Driver Booster 5 kullandım. Kullandıktan sonra kenarlar gitti ama bu seferde ekran (başlangıç ekranı, simgeler, görev çubuğu, yazılar vs...) büyüdü ve bulanıklaştı. Ne yapmalıyım, çözümü nedir?

Bilgisayar: Toshiba Satellite A300-247

Ekran kartı: ATI Mobility Radeon™ HD 3650

İşletim Sistemi:Windows 10 pro

kullanici328361 kullanici328361 (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    • yazıyı okudum ama windows 10 da arama yerine 'hakkında' diye yazınca birşey çıkmıyor kullanici328361 6 yıl önce
    • Arama yerine rstrui yazıp enter tuşuna bas. Sistem Geri Yükleme aracı çalışacaktır @kullanici328361 omercik 6 yıl önce
    • işe yaramadı kullanici328361 6 yıl önce

    0

    Eğer bu bir monitör arızası değilse (..ki bu zayıf ihtimal olur) doğrudan görüntü çözünürlüğü problemidir; görüntü çözünürlüğünün "Önerilen" ayardan farklı çözünürlüklere dönüşmesidir ve muhtemelen bu vaziyet bir ekran kartı sürücü problemi kaynaklıdır.

    Sistem Geri Yükleme işe yaramadı demişsin ama bu söylediğin tam anlaşılır değil. Sistem geri yüklemesi yapılamadımı yoksa yapıldıda istenilen sonuçmu alınamadı? Normalde sistem geri yükleme ile hata/problem öncesine dönülebilmesi gerekir. Birde eğer varsa bir başka geri yükleme noktasına denemelisin.

    Sistem Geri Yükleme ile sonuç alınamadığı veya bu geri yükleme yapılamadığı hallerde problemli ekran kartı sistemden tamamen, yazılımıyla birlikte kaldırılır ve üreticisinin sitesinden ekran kartının modeli (serisi) ile PC'de yüklü işletim sistemine göre güncel sürücü download edilerek yeniden yüklenir:

    AMD Redeon resmi sürücü sayfası (tıkla)

    Edit:

    AMD (ATI) Redeon sayfasında biraz araştırdım ve senin ekran kartının (HD 3xxx Series oluyor) Windows 10 sürücüsü maalesef yok. En son sürücünün tarihi 2013 başları görülüyor ve bu demek oluyorki bu sürücünün çıkış tarihi Windows 10 çıkış tarihinin yaklaşık iki buçuk sene öncesidir. Bu halde sen bu sayfadan Windows 8 sürücüsü download ederek onu denemelisin, uyarmı bilemem. Olmazsa sayfada soldaki otomatik sürücü download ve yükleme (PC'deki ekran kartının ve işletim sisteminin algılanması) yolunu denersin. Buda başarılı sonuç ortaya çıkarmazsa Driver Booster sürücü yükleme/güncelleme programından başka bir sürücü yükleme programı veya yolu denersin. Bunun için DriverPack Solution (tıkla) tavsiye edebilirim.

    Demek oluyorki senin sisteminde yüklü olan ekran kartı sürücüsü tam uyumlu değildi ve bu sebeple zaman içerisinde bozuldu, problemlere yol açtı.

    Yukarıda izah ettiğim yollardan tam uyumlu ve güvenilir grafik sürücüne ulaşabilirmisin, temin ederek sistemine yükleyebilirmisin bilemiyorum, bundan tam emin değilim. Eğer olmazsa herhalde Windows 8 sürümlerine geri dönmek gerekecektir; son çare bu olabilir.  

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol