Bilgisayarımın RAM'nı nasıl yükseltebilirim ?

0

Merhaba ben bilgisayarıma oyun indirip yüklüyorum fakat bilgisayarım kaldırmıyor. Bilgisayarımın RAM'ını nasıl yükseltebilirim ? 

tubaeverdeen tubaeverdeen (6)
9 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Bcaggul'un aktardığı bilgilerle sistem ram'inin 1,5 Gb artırılabildiği doğru değildir. Sanal bellek artırma yolu ile elde edilebilecek ram artış seviyeleri yine sistemdeki fiziksel donanım değerleri ile ilgilidir ve o değerlere göre olabilir. Ayrıca sanal bellek ayarlamalarıyla kazanılan ram performansı çok sınırlıdır; asla kayda değer artışlar olmaz.

    Bir başka bilinmesi gereken şeyde bir PC'de oyun performansını sistem ram'i tek başına belirlemez, sadece diğer bileşenler ile birlikte bu performansta sınırlı bir etki yaratır. Oyun performansında ekran kartı ve işlemci, ram ile karşılaştırıldıklarında daha önemli bileşenler olarak karşımıza çıkarlar.

    Sonuç olarak genel donanımı ve özellikleri ile oyun oynamaya uygun olmaları mümkün olmayan PC'lerde sadece ram artırma yolu ile oyun performansı elde edilemeyeceği gibi donanım upgrade (yükseltme) yolları ile bu performansın elde edilmesi hesapları rasyonel bir düşünce olmaz; astarı yüzünden pahalıya gelebilir.

    Ama genel performansla ilgili olarak ram artırmak istersen desktop kasasını veya laptop alt kapağını (hangisi olduğunu belirtmemişsin) açar, anakart üzerinde ram slotlarına bakarsın. Eğer takılı ram/ram'lar yanında boş bir slot bulunuyorsa orada takılı ram'i çıkartarak aynısından (aynı değerlerde ve aynı markada) bir tane daha arar bulur ve ram'leri slotlara takarsın; bu şekilde sistem fiziksel ram'i artırılmış olur. Tecrübesiz bir PC kullanıcısına ancak bu kadarını tavsiye edebilirim. Daha fazlası yolu zorlanırsa anakartın destek vermemesi vs problemler çıkması ihtimali olabilir.

     

     

    temmuz temmuz (12505)
    9 yıl önce cevaplandı

      0

      Bilgisayarınızın RAM'ini yazlımlar ile arttıramazsınız. 

      Ankartınızda uygun boş RAM slotu varsa, yine takılı olan RAM bellek modülü ile uygun başka bir bellek modülü analartınızın desteklediği oranda takılabilir. 

      Eğer tüm slotlar dolu ise o zaman mevcut bellekler yani RAM'ler çıkartılarak yerine daha yüksek kapasiteli RAM modülleri takılabilir.

      RAM arttımını için kritik olan anakartınızın desteklediği bellek miktarıdır. Ayrıca eğer 4GB üzeri belleğiniz olursa Windows işletim sistemininde 64 bit olan sürümünün yüklenmesi gerekir.

      Sorunuzdan donanım konusunda bilgi sahibi olmadığınız anlaşılıyor. Yakın cevrenizde donanım bilgisi olan biri varsa anakartınızın marka ve modelini kontrol edebilir ve buna uygun bir RAM seçmenize yardımcı olabilir. Yoksa teknik servise götürmek mantıklı olacaktır.

      murat murat (12492)
      9 yıl önce cevaplandı

        -1

        HARDİSKİNİZDEN ORNEGİN 1 GB'i RaM'iNiZe VeRiN..
        NaSiL'Mi YaPiCaM ?
        - Bilgisayar'inizin Ozelliklerine Girin...
        - Yukarıdaki Menulerden " Gelişmiş " Menusune Tıklayın...
        - " Performans " Adlı Menunun " Ayarlar " Kısmına Gelin...
        - Daha Sonra Tekrar Çıkan Pencereden " Gelişmiş " Menusune Gelin...
        - " Sanal Bellek " Bolumunden " Değiştir " Yazısına Tıklayın..
        - Daha Sonra Çıkan Pencereden " Sürücüler " Kısmından " Hangi Bolumden Raminize Vermek Istiyorsanız Seçin ( C: , D: E: ) Gibi...
        - Sürücüyü Seçtikten Sonra " Özel Boyut " Seçeneğini Seçip 
        - Başlangıç Boyutu Orneğin ( 1024 ) 
        - En Büyük Boyutu Orneğin ( 2048 )
        Not : Alıntıdır
        Yaparsanız Raminiz 1,5 Gb Artmıs Olur...
         

        Denemedim zararı olmadığı söyleniyor ama :)

        bcaggul bcaggul (117)
        9 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol