Bilgisayarımın sürücülerini manuel olarak nasıl indiririm?

0

Bilgisayarın sürücülerini manuel olarak indirmek istiyorum, nasıl indirebilirim? Bilgisayarımı Vatan'dan almıştım hazır olarak, tam adı şu: ASUS Essentio CG8250

morganflex morganflex (40)
6 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    İnternet, ses, chipset gibi önemli sürücüleri anakart üreticisinin sitesinden indirebilirsin. Bilgisayarın hazır olduğuna göre ASUS'un sitesinden bulmak gerekiyor. Ben ASUS Essentio CG8250 model PC için driver yükleme sayfasını buldum. 

    Şu linke tıkla: https://www.asus.com/sg/Tower-PCs/Essentio_CG8250/HelpDesk_Download/

    Buradan Please Select OS bölümünden işletim sistemini seç, daha sonra bütün sürücüler karşına gelecektir. Tek tek buradan indirip kurulum yapabilirsin.

    Ekran kartını ise ekran kartı chipset üreticisinin sitesinden indirmeni tavsiye ederim.

    NVIDIA için:

    NVIDIA tabanlı bir ekran kartın varsa GeForce Experience uygulamasını kullanarak ekran kartına ait en güncel sürücü yazılımını indirebilirsin.

    GeForce Experience nedir, nasıl kullanılır?

    AMD için:

    AMD tabanlı bir ekran kartın varsa AMD Driver Autodetect uygulamasını bilgisayarına kurarsın ve yine ekran kartına ait en güncel sürücü yazılımını senin için bulup indirir ve yükler.

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

      1

      Önce bilgisayarın markalı bir bilgisayarsa marka ve modelini, toplama bir desktop PC ise başta anakart olmak üzere donanım ve parçalarının isimlerini, marka ve modellerini, son olarakta PC'de yüklü işletim sistemini ve bit yapısını konu muhtevasında paylaşmalısın. Bunları açık olarak belirtmezsen sana en fazla PC yada donanımların üreticisi veya satıcısının resmi sitelerinden sürücüleri yükleyebileceğin söylenir. Yada bunun için bir sürücü bulma /güncelleme programı kullanabilirsin denebilir.

      Edit:

      PC Marka modelini konuya ilave etmişsin ama işletim sistemi ve yapısı yine yok (Herhalde free dos olarak yani işletim sistemsiz satın alınmıştı ve sistem yüklemesini sonradan yapmış olmalısın).

      Konu altında diğer mesajda @farurhenho paylaşımı linkten sürücülerini PC'de yüklü işletim sistemine göre seçerek downloadlarını yaparsın ve sistemine yüklersin.

      Edit2:

      Eski donanımlara üreticiler yeni sürücüler çıkarmıyorlar maalesef. Bu bir satış politikası ve planlamasıdır. Zira her geçen gün piyasaya donanımların (ve/veya PC'lerinin) yeni modellerini çıkarıyorlar. Eski donanımlarını sürekli güncellerlerse yeni donanımlarını (ve PC'lerini) istedikleri gibi satamazlar, onun için.. Ekran kartı için @farurhenho ayrıca linkler vermiş. Onlara bakarsın uyumlu yeni sürücü varsa yüklersin, yoksa kaderine razı olursun. Diğer donanımlar için hiç yeni sürücü arama. Bunlar boşa çaba olur.

      temmuz temmuz (12505)
      6 yıl önce cevaplandı

        0

        64 bit işletim sistemi windows 7 asusun sıtesındekı drıverler eskı 

        morganflex morganflex (40)
        6 yıl önce cevaplandı

        • Mesajımın altına bak. temmuz 6 yıl önce
        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol