Bilgisayarın HDD'sini bölmek sistem performansını etkiler mi?

0

1 TB'lık HDD mi ikiye böleceğim, C yi sistem kullanacak D 'yide arşiv olarak kullanmak istiyorum. Bilmek istediğim acaba bu şekilde kullanım bilgisayarın Performansını etkilermi, bir de diskin Ömrünü azaltma gibi bir durumu varmıdır.

muvel muvel (332)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Diski bölümleri ayırmanın diske bir zararı yoktur. Ayrıca diski bölmek performans kaybına da performans artışına da yol açabilir. Fakat burada önemli olan bölümleri nasıl kullandığındır.

    Eğer diski bölümlere ayırır ve verileri farklı bölümlere dağıtırsan bu performans kaybına yol açar. Ama bahsettiğim şey senin  yapmak istediğinle alakası yok daha karmaşık senaryolarda bu durum geçerlidir. Örneğin çok büyük bir veritananının iki bölüme dağıtmak performans kaybına sebep olur. Çünkü klasik disklerde okuyucu kafa sürekli farklı bölümler arasında gidip gelecektir.

    Senin yaptığın şekilde bir bölümü sadece arşiv için kullanmak performansını arttıracaktır.

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

      1

      Diski bölmenin sistem performansına hiçbir dezavantajı olmaz. Senin bilgisayarın iyiyse, o tempoda kullanırsın. Diski pres makinasına maruz bırakmadığın sürece hiçbir zararı olmaz.

      Ayrıca ben şahsen "diski çok fazla kullanma, ömrü kısalır" mantığını kabul etmiyorum ve doğru bulmuyorum. Ben o diski kullanmayacaksam ne diye aldım? Karşılıklı çay içerek iki lafın belini kıralım diye almadım herhalde. Aldıysam istediğim gibi bölerim, veri de yazarım.

      omercik omercik (9418)
      5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol