Bilgisayarın ön USB portları ve arka USB portları arasında hız farkı var mı?

1

Masaüstü bilgisayarlarda bildiğimiz gibi kasanın arkasında dahili usb girişleri ve ön panelde de harici(kablolarla) uzatılmış usb girişleri bulunmaktadır.Dosya gönderiminde hız açısından flash belleğin kasanın arka kısmına yani onboard usb girişlerine takılıp veri alışverişi yapmak ,kasanın ön kısmına usbyi takıp veri alışverisina göre daha hızlı olduğu bilgisinin doğruluğu hakkında ne düşünüyorsunuz?

kodadiprogramci kodadiprogramci (22)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Normalde ön ya da arka USB port arasında fark yoktur.

    Fakat bu durum anakartına göre değişir. Anakartın hangi USB standartlarını destekliyor, USB 1, USB 2.0. Usb 3.0 gibi, bu önemlidir.

    Bir de bu durum anakartın tasarımına göre değişir. Anakart üreticisi tasarım aşamasında  ön USB portlara Usb 2.0, arka portlara da USB 3.0 koymuş olabilir.

    Mesela bazı bilgisayarlarda düşük hızlı bir porta USB bellek taktığınızda "Bu cihaz başka bir USB portta daha hızlı çalışabilir" uyarısı verir. İşte bu örneğin usb 2.0 porta usb 3.0 cihaz taktınız ve bilgisayarda bir de usb 3.0 port var demektir.

    Yani sorduğun sorunun cevabı bilgisayardan bilgisayara değişir.

    USB kablolar belli bir uzunluğa kadar sorunsuz veri iletirler: USB kablo en fazla kaç metre olabilir? linkinde bunu yazdım. Bahsettiğin kablo oranı çok kısa olduğu için bütünlelik veya kablo ile ön panele bağlanmış usb arasında hız farkı olmaz.

    hakan hakan (15424)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Kasanın ön kısmına usb girişleri kablo ile çekiliyor arka kısım ise onboard zaten .Onboard anakarta daha yakın olduğu için daha hızlı gönderir diye düşünüyordum. kodadiprogramci 6 yıl önce
    • @kodadiprogramci hayır bu bir fark oluşturmuyor. Veri kaybı olması, hızın düşmesi için USB kablonun 5 metreden uzun olması lazım. Bahsettiğin mesafe çok kısa olduğu için herhangi bir hız farkı doğurmaz. hakan 6 yıl önce
    • anladım tesekkurler kodadiprogramci 6 yıl önce

    0

    Arka veya ön girişlerde farkedilir bir hız farkı olmaz. Aksi iddialar bence şehir efsanesidir :)

    Not: Gerçi soru ve konu dışı ama yinede belirtelim ki hız farkı için USB 2.0, USB 3.0 arabirim farklılığı gerekir. Elbette uyumlu standarlarda aygıtların kullanılması ile..

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol