Bilgisayarın Oyun Oynarken Donması/Ping Artması

0

Merhaba benim sorunum bilgisayarımla oyun oynarken ilgili.Bilgisayarımın özellikleri 4gb ram DRR3 CPU Type
Intel(R) Core(TM) i5-5200U CPU @ 2.20GHz amd radeon graphics.İnternet hızıda iyi durumda çokta iyi değil ama düşükte değil.Oyun oynarken şarja takmadan oynayamıyorum.Şarja takmasam oyunda pingim artıyor.Örneğin: Haxball'da 180 200 250'ye yükseliyor.Şarja takınca 60-70-80 gibi ping alıyorum.Sağ ping bilir misiniz o da artıyor şarj takılıyken.Normalde 65/80, 70/80.Oyunda bi anda 2-3 saniyeliğine donuyor ping  70/1250 65/1000 v.s oluyor.Bunu nasıl düşürtebilirim? Yandexde oynuyorum.Chromede kasıyordu,Operada da pek bi farkı yok.

cemozdemir cemozdemir (47)
8 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Dizüstü cihazlarda uzun zamandır çift grafik kartları beraber kullanılıyor. Fakat bu beraberlik aynı anda çalışmaları anlamına gelmiyor.

    Intel işlemcinin içerisinde bulunan grafik birimi standart web gezintisi, ofis kullanımı, multimedya kullanım gibi amaçlar için tasarlanıyor.

    Harici AMD veya NVIDIA tabanlı grafik işlemcileri ise grafik tasarım, oyun, modelleme gibi yüksek performans gerektiren işlemler için bilgisayarlarda yer alıyor.

    Bilgisayarın şarja takılı olmadığı süreçte yüksek güç tüketmeyerek dahili Intel grafik işlemcisini kullanıyor. Bu da sana oyunlarda düşük performans olarak geri yansıyor.

    Bu nedenle oyunlarda harici ekran kartını kulanmak için şarja takmak zorunda olduğunu belirtelim. Daha önce bu konu ile alakalı bir yazı yazmıştım istersen okuyabilirsin.

    Oyunlarda Nvidia ekran kartımı nasıl devreye sokabilirim?

    Sorunun oyun performansı kısmı bu şekildeydi. Ancak ping sorunu normal değil.

    Şarja takılı ve şarja takılı değilken ping değişkenlik gösteriyorsa pil seçeneklerine bir göz atmanı tavsiye ederim. Pil seçeneklerini yani Yüksek Performans - Dengeli - Güç tasarrufu modlarını varsayılan ayarlara döndür. Bir de öyle test et bakalım. 

    brsozl brsozl (1961)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Zaten öyle yapıyorum ama dengeli daha iyi oluyor. Dengelide tek sorun sağ artması 75/1200, 90/1400 v.s oluyor. Ne yapmak lazım

      cemozdemir cemozdemir (47)
      8 yıl önce cevaplandı

      • Ethernet kartı sürücünü güncellemesinin olup olmadığını üretici firmanın sitesinden öğrenebilir misin? Veya bulamazsan yeni konu aç bakalım sürücüler güncel mi? Anormal bir durum var ortada. brsozl 7 yıl önce
      • Düzeldi 1 ay önceydi yeşil yaptığım için üstte gözüktü teşekkür ederim.Diğer sorunum var onada bakarsan http://uzmanim.net/soru/google-play-store-dan-indirme-yapamiyorum/67613#gonderi-67622 cemozdemir 7 yıl önce
      • Rica ederim. Hemen bakıyorum. brsozl 7 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol