Bilgisayarın sadece bazı donanımlarını değiştirmek

0

Bir masaüstü bilgisayarın RAM, ekran kartı ve işlemcisini değiştirip (eskisine göre daha iyisini alıp) anakart, sabit disk ve PSU (Power Supply) aynı kalsa sıkıntı çıkar mı? Yani uyuşmazlık gibi bir sorun yaşar mıyım?

ahmet5847 ahmet5847 (92)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Onları değiştireceğine yeni bir PC al, fiyat farkı çok olmaz :)

    Ayrıca zaten çok eski anakartlara yeni nesil işlemciler uymaz/takılamaz (pin farkı olabilir), RAM'ler içinde aynı şey geçerlidir. Eğer kullanmakta olduğun anakart eğer mesela DDR2 destekliyorsa bu anakarta DDR3 takamazsın (slotlarıda farklı olur zaten) ve yeni nesil ve iyi bir ekran kartı mutlaka şimdikinden fazla güç beslemesi gerektirecektir. Böyle oluncada şu anda kullandığın power suply yeni sistemini ve ekran kartını beslemekte yetersiz kalacaktır. Ve zaten anakartın yeni nesil ekran kartını ya hiç desteklemez yada tam olarak desteklemez, sınırlı desteklede yeni ekran kartından umduğun verimi alamazsın.

    Vs, vs..

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Sabit diskin önemi yok. Bu senaryoda önemli olan anakart ve PSU'dur.

      • PSU: Ekran kartı ve işlemci gibi önemli donanımları değiştireceksen, onları besleyebilecek birde PSU almalısın (tabi şuanki PSU yetersizse)
      • Anakart: Şuanki mevcut anakartının desteklediği teknolojilere anakart üreticisinin web sitesinden bakarak işlemci, RAM ve ekran kartını ona göre seçmelisin (örneğin anakartın DDR4 desteği yoksa DDR4 RAM kullanamassın)

      Bunlara dikkat edersen daha mantıklı olur senin açından.

      omercik omercik (9418)
      6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol