Bilgisayarınız Otomatik Onarıma Hazırlanılıyor ekranında kalıyor

0

Merhaba;

Bundan 1-2 gün önce %100 disk kullanımı için soru sormuştum(Yaklaşık bir ay önce %100 disk kullanımı yine sorun olmuştu,format at düzelir dediler attım düzelmedi,yine %100 disk kullanıyor).Virüs programları önerdiler 4-5 tane söylenen virüs programını indirdim ve bilgisayarı taradım,virüs vs. bir şey yoktu.Bugün bilgisayarı açtıgımda "Onarıma Hazırlanıyor Bekleyiniz" yazıyordu ve daha sonra siyah ekran gelip donuyor.İlk başta %100 disk kullanımı şimdide bu sorun geldi.Acaba çözüm bilgisayarı kırmak olabilirmi?

concord concord (12)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Size daha önceden söylenmiş cevaplar yerinde ve doğru cevaplar.Bunlar normal şartlarda sorunu çözlerler.Ancak siz virüs ve zararlı taraması ardından, temiz bir format ardından hâlâ bu sorunu yaşıyorsanız aşağıdan devam edebilirsiniz.

    %100 disk kullanımı sorununa biraz daha farklı yaklaşırsak;

    Sorunuzda diyorsunuz ki format attım ancak yine düzelmedi.Bu da sorunun farklı bir durumdan kaynaklanabileceğini gösteriyor.Zannedersem Notebook kullanıyorsunuz.Notebook harddiskleri genelde 5900 RPM dönüş hızlarına sahiptir.Masaüstlerine göre bariz şekilde yavaştırlar.Notebooklarda kullanılan bu diskler bilgisayarınızın hızını frenler.Bilgisayarınızın donanım gücüne karşılık aslında olmaması gereken yavaşlıklar, beklemeler görürsünüz.Hele ki notebook lar taşınabilir olduklarından dolayı harddisk üzerinde herhangi bir hasar, bad sactor oluşursa kişiyi katile çevirebilir derecede yavaş olur.Donmalar ve kilitlenmeler çokça yaşanabilir.

    Bilgisayarınızı format attığınızı söylediğinize göre virüs veya zararlı riskini arkada bırakarak söylüyorum; Bilgisayarınızda %100 disk kullanıldığı zamanlar, ya bilgisayar güncelleştirme yapıyordur ya da yapılması gereken bir işlem vardır.Yoksa kafasına göre bilgisayarınız %100 disk kullanımında olmaz.Siz aslında normal olacak olayları harddisk yavaşlığından ötürü bir sorunmuş gibi algılıyor olabilirsiniz.Bu durumda bilgisayarınızda Güncelleştirmeleri kapatmanız ve manuel olarak bilgisayarı kullanmadığınız zamanlarda yapmanız daha faydalı olabilir.Güncelleştirmeler otomatik olarak kurulmaya çalışılırsa bahsettiğiniz yavaşlıklar oluşmaya devam edebilirler.

    Notebooklarda artık harddisklerin yetmemesinin anlaşılmasıyla SSD kullanılmaya başlanıyor.Birkaç yıl sonra RPM hızındaki manyetik harddiskler artık depolama aracı halinde kullanılmamaya başlayacaklar.

    Ayrıca harddiskinize sağlık taraması yaptırmanızda fayda var.Harddiskiniz normalden yavaş çalışma veya bad sactor oluşması ihtimali olabilir.Harddisk taraması için HD Tune isimli programa bakabilirsiniz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

    • %100 disk kullanımı için söylediğiniz çözüm işe yarayacak gibi,teşekkürler.Fakat aynı zamanda "Bilgisayarınızda otomatik onarım yapılıyor"diyor ve ardından siyah ekranda donup kalıyor.Bilgisayarı açamıyorum.Bunun için beklemek çözüm olabilirmi yoksa format mı gerekiyor? concord 7 yıl önce
    • Bu süreler çok uzun olabiliyor.2-4 saat kadar sürebiliyor. ismailsarp 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol