Bilgisayarlara nasıl virüs bulaşıyor? Virüslerden nasıl korunabilirim?

0

Bilgisayarlara nasıl virüs bulaşıyor?

Virüslerden nasıl korunabilirim?

Hangi antivirüs programı iyi?

darkcrak darkcrak (5168)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bilgisayarlara nasıl virüs bulaşıyor?

    Bilgisayarınıza internet üzerinden cracklı bir uygulama indirdiğinizde bilgisayarınıza virüs bulaşır ayrıca bazı reklamlarda ücretsiz oyun indir ücretsiz 5 mb Gta 5 indir gibi reklamlar oluyor bunlar da virüs bulaştırır bilgisayarınıza ve girdiğiniz sitelerden de bilgisayarınıza virüs bulaşır.

    Neden bu cracklardan bilgisayara virüs bulaşıyor?

    Mesela bir oyun düşünün ve bu oyun çok pahalı korsanlar da bu oyunu kırdılar internet de paylaştılar adam hayrına mı o oyunu oraya koydu hayır onun da kazancı var nasıl mı. Crack'ın içine fidye virüsü yükşüyorlar ve bilgisayarınızda ki tüm dosyalar şifreleniyor ve sizden para istiyor bu fidye virüsünü çözmek için ve böylece adamlar da para kazanıyorlar.

    Virüslerden nasıl koruna bilirim?

    Bilgisayarınıza antivirüs programı indirin ve bilgisayarınızı o antivirüs programı ile tarayın çıkan virüsleri de silin ama bazı antivirüs programları sadece bilgisayarı taradığınız zaman virüsleri algılıyor tam zamanlı koruma istiyorsanız illa lisans satın almanız gerekiyor bazı antivirüs programları da tam zamanlı korumayı ücretsiz 7 gün veriyorlar.

    Tam zamanlı koruma nedir?

    Bilgisayarınıza herhangi bir uygulama indirdiğiniz zaman bunu antivirüs programınız otomatik olarak tarar ve virüs değil ise yüklemeye devam eder ama virüs ise o indirmek istediğiniz uygulmayı indirmez ve otomatik olarak indirmeyi durdurur.

    Crack nedir antivirüs programları neden crack dosyalarını virüs algılıyor?

    Antivirüs programları bu tip cracklar'ı virüs olarak algılıyorlar ama bazı crack dosyaların virüs olmasa da antivirüs programı onu yine virüs olarak algılıyor ve karantina ya atıyor onu otomatik olarak.

    Hangi antivirüs programı iyi?

     

     

     

     

    darkcrak darkcrak (5168)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol