Bilişim Dünyası İçin İngilizce Öğrenmek

0

Aklıma sürekli sorular takılıyor internete arama yapıyorum yada bir kitabı,makaleyi okumak istiyorum fakat bazı konularda yeteri kadar açıklayıcı türkçe kaynak bulamıyorum anladım ki bilişim dünyasında ingilizceyi olmazsa olmaz ,öğrenmek istediklerimi birisinin türkçeye çevirmesi beklemek çözüm değil bizlerin ingilizce öğrenip kaynaklardaki bilgilere sahip olup onların üzerine ekleyerek türkçe kaynaklar oluşturmamız gerekiyor ingilizceyi anadilim kadar öğrenmek istiyorum.

Kıymetli uzmanlarım sizler ingilizceyi Nasıl öğrendiniz neler tavsiye edersiniz   @alattin  @ ismailsarp @ murat @ temmuz @candan

 

mutecessis mutecessis (216)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Okullar, kurslar sana sadece yol gösterici, rehber olurlar. İngilizceyi öğrenmek istiyorsan senin fazlaca çaba göstermen gerekiyor. Benim sıkça kullandığım yöntemleri sana özetleyeyim. Diğer arkadaşlara da faydası olur. 

    Öncelikle ingilizce öğrenmek günümüzde daha kolay. Bolca kaynak var.  Aşağıda bahsedeceğm şeyler kendi kendine öğrenmek isteyenler içindir. Ha sizin  yurtdışına çıkma fırsatınız vardır, mutlaka kullanın.

    • Çok sabırlı olmalısınız.
    • 3 ayda 5 ayda öğrenilmez. Hayat boyu öğrenmeye devam edeceksiniz.
    • Düzenli çalışma şart. Hergün az da olsa çalışmalısınız. 
    • Elinizin altında mutlaka English Grammar in Use with Answers olsun. Bu kitap size rehber olacak. Aklınıza takılan sorulara cevaplar bulacaksınız.
    • Akıllı telefon ve tabletler en iyi öğreticiler. Yeni başlayanlar mutlaka telefonlarında Duolingo bulundursunlar.
    • Yine akıllı telefonlar için benim önerim ESL Podcast uygulaması. https://www.eslpod.com/ resmi web sitesi. Kulak aşinalığı için oldukça iyi bir uygulama.
    • Yabancı dizileri alt yazı ile izlemek.  Daha sonra da İngilizce alt yazılı olarak diziyi tekrar izlemek oldukça iyi bir yöntem.
    • Bunun dışında bolca okumanız gerekiyor. Yeni başlayanlar için yukarıda bahsettiğim Duolingo bulunmaz bir nimet.
    alattin alattin (16999)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol