BİMER'den Gelen Cevabı Yorumlar Mısınız?

0

Ben BİMER'e istekte bulunmuştum AKK ve internet altyapıları ile ilgili ve 10 gün sonra e-postama şöyle bir cevap geldi. Açıkçası ben çok bir şey anlamadım. Geçiştirdiler mi acaba? Siz bu yazıyı yorumlar mısınız?

Gelen cevap ise şu:

T.C. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’ ne yapmış olduğunuz ********* sayılı başvurunuz 10.11.2017 tarihinde BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU BAŞKANLIĞI (BTK) tarafından cevaplanmıştır:
Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) yapmış olduğunuz başvuru ilgisi nedeniyle Kurumumuza yönlendirilmiş olup, başvurunuz incelenmiştir.

Başvurunuz Kurumumuzca işleme alınmış olup işletmeciniz ile yazışma yapılması suretiyle mevzuat kapsamında sonuçlandırılmasını müteakip tarafınıza bildirilmek üzere işletmecinize iletilmiştir.
Kurumumuz mevzuatı çerçevesinde tüketici şikâyetleri; şikâyetlerin tasnifi neticesinde şikâyetlerin yoğunlaştığı ve/veya şikâyet konusunun yaygın abone mağduriyetlerine yol açtığının anlaşılması durumunda Kurumumuz tarafından yapılacak düzenleme ve denetlemelerde dikkate alınmaktadır.
Diğer taraftan; bürokrasinin ve kırtasiyeciliğin azaltılması kapsamında, tüketici şikâyeti başvurularının doğrudan ilgili muhatabı tarafından daha etkin ve hızlı sonuçlandırılması amacıyla sonraki tüketici şikâyeti başvurularınızın, hizmet alınan işletmecinin internet sitesinde yer alan ve şikâyetler/işletmeci cevaplarının Kurumumuzca izlenebildiği Tüketici Şikâyetleri bölümünden yapılması, sonuç alınmadığı takdirde başvurunuzu Kurumumuzun https://sikayet.btk.gov.tradresine yapılması gerekmektedir.
Ayrıca 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında yer alan parasal sınırlar içerisinde tüketici hakem heyetleri ve/veya tüketici mahkemelerine başvuruda bulunabileceği değerlendirilmektedir.

Bilgilerinizi rica ederiz.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
Tüketici ile İlişkiler Müdürlüğü

20172018 20172018 (3)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Yani kısaca diyor ki;

    "Şikayetinizi, hizmet aldığınız internet sağlayıcısı firmasına bildireceğiz. Tabi biz bildiricez ama internet sağlayıcısı firma sallayacakmı şikayetinizi orası meçhul. Bu yüzden e-posta ile değil'de kanıtlanabilir şekilde hem ilgili firmaya hemde sikayet.btk.com.tr'den yazılı başvuruda bulunun daha etkili olabilir." Diyor.

    Tabi ki bu kanımca, geçiştirmek için yollanan bir mesaj. Şayet tek bir kişi ile akk'yi kaldırsalar'dı şuana kadar kaldırılırdı.

    notify notify (538)
    6 yıl önce cevaplandı

    • @notify bencede haklısın.Bir sürü imza kampanyası vs. yapıldı ama benim bildiğim kadarıyla 2018 sonlarına doğru AKK kalkacak. yumuklusucurta 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol