Binomo güvenilir mi? Binomo gerçekten kazandırıyor mu?

0

Binomo nedir?

Binomo güvenilir mi?

Binomo gerçekten kazandırıyor mu?

Binomo Türkiye'de yasal mı?

murat murat (12492)
5 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    0

    Binomo nedir?

    Binomo, İkili opsiyon denen bir finansal yöntemle para kazandırmayı vaad eden bir sitedir. İkili opsiyonu fiyatın aşağı yönlü mü, yukarı yönlü mü olduğunu tahmin ettiğiniz bir oyun, kumar gibi düşünebilirsiniz. 

    Bu arada ikili opsiyon piyasası ülkemizde yasal değil. Yani Binomo ile bir sıkıntı yaşarsanız hiç bir yerden destek alamazsınız. 

    Binomo güvenilir mi?​ ​​​​​​Binomo gerçekten kazandırıyor mu?

    Binomo'nun Türkiye Cumhuriyeti devletinden aldığı yasal bir lisans yoktur. Böyle bir lisans da alamaz. Çünkü ikili opsiyon Türkiye'de yasaktır.

    Binomo özellikle Türk Youtuber'ların reklamları ile Türkiye'de bilinen bir site haline geldi. Binomo güvenilir mi? Bu sorunun cevabını basit bir google araması ile görebilirsiniz.  Binomo'da işlem yapmadan önce özellikle şikayet var sitesi üzerindeki şikayetleri incelemenizi öneririm.  Şuanda pek çok binomo mağduru ortalıkta geziniyor. 

     

    Şikayet ve yorumlarda da görüldüğü gibi Binomo özellikle işlemler sırasında para kazansanız bile para çekme aşamasında çok fazla sorun çıkartıyor ve çoğu zaman paranızı çekmenize engel oluyor. 

    Binomo merkez olarak Seyşeller Cumhuriyetini gösteriyor. Haritada Seyşeller'in yerini bulabilen var mı çok merak ediyorum.

    Yaptığım araştırmada yabancı sitelerde de Binomo bir aldatmaca mı sahtekarlık girişimi mi pek çok tartışma ve yorum var.  

    Eğer Binomo da işlem yapıp bir sorun yaşarsanız, herhangi bir devlet kurumuma Binomo'yu şikayet ederseniz alacağınız cevap şu şekilde olacak:

    Bahis benzeri kazanma/kaybetme esasına göre kurgulanan ve internet siteleri üzerinden sunularak hizmet sağlayıcı tarafından kolaylıkla suiistimal edilme imkanı olan “ikili opsiyon” ve benzer nitelikteki işlemler ve hizmetler 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nda  sayılan  sermaye  piyasası  aracı  veya  faaliyeti  kapsamında  bulunmamakta,  dolayısıyla  Kurulumuzun  düzenleme ve denetleme alanına girmemektedir.

    Yatırımcıların mağdur olmamaları için, internet siteleri yetkililerinin “ikili opsiyon” ve benzeri adlar altında sunulan ürün ve yürütülen faaliyetler için yakın zamanda Sermaye Piyasası Kurulu’ndan lisans alınacağı ve buna ilişkin çalışmaların yapıldığı yönündeki ifadelerini dikkate almamaları, bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeleri beklenmektedir.

    Bu kapsamda ikili opsiyon internet sitelerinde işlem yapılması halinde hak aranması sürecinde netice alınamayabileceğini de vurguladı. Kurul'un ifadesine göre yüksek kazanç vaadinde bulunan bu tür kuruluş veya internet siteleri herhangi bir lisansa sahip bulunmamakta, denetim veya gözetime tabi olmaksızın faaliyet göstermekte.

    Yukarıdaki yazıda da gördüğünüz gibi eğer Binomo benzeri bir sitede işlem yaparsanız işlem yaptığınız şirket sizin paranızı ödemezse yasal olarak gidebileceğiniz hiç bir yer yok. O yüzden ancak şikayet sitelerinde derdinizi anlatırsınız ama çare bulan olmaz.

    Kişisel önerim Binomo gibi sitelerden ve uygulamalardan uzak durun.

     

    Youtube de reklamını yapan Youtuber'lar sadece kazandıkları ve aldıkları reklam parası ile ilgilenirler. Kimse bunun yasal olup olmadığıyla veya sizi zarara uğratıp uğratmayacağı ile ilgililenmez. Binomo güvenilir bir yapı değildir. Binomo gibi sitelerde işlem yapmayın.

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

    • @murat Bu yazıyı okurkan arada Binomo reklamı çıktı :) https://i.hizliresim.com/k6l9oA.png toprak34 5 yıl önce
    • @toprak34 bu gerçekten ilginç olmuş, adamlar her yerdeler demek ki :) Ekran görünründe çok iyi "Şuanda pek çok binomo mağduru ortalıkta geziniyor. " yazısının altında binomo reklamı gelmiş. murat 5 yıl önce

    0

    @murat Seyşeller Cumhuriyeti'ni buldum, Afrika'da bir ada ülkesiymiş :)

    toprak34 toprak34 (2026)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Sağol bilgi için :) murat 5 yıl önce
    • 3 aydır binomo üzerinden para kazandığınızı belirtmişsiniz inanın siz binomo da çalışan ve binomo yararına birşeyler yapmak için burada böyle bir yorum yapmışsınız benim 5205+9055 tl parama el koydular ve sebebi ise komutun emir verdiğim anda değil de 10-15- saniye gecikmeli olduğu için yani kısacası bulaşırsanız kurtuluş yok kimselere önermiyorum binomoyu uzak durun hayatınızı kaydırırlar kullanici745024 3 yıl önce

    0

    Merhabalar,

    3 Aydır binomo üzerinden para kazanıyorum ve yanlışınız olduğunu belirtmek istedim. Başta okuduğum bilgilerden dolayı dolandırıcı sanıyordum bu şirketi fakat bir kaç arkadaşım paralarını aldıktan sonra önyargım kalktı ve gerçek bir hesap oluşturup para aktardım.Yatırdığım parayı katladıktan sonra para çekme talebinde bulundum, şunu söyleyebilirim para çekme işlemi de para yatırmak kadar kolay oldu. Doğrulamalardan geçtikten sonra param 3 iş günü içerisinde hesabıma yattı, daha sonra jeton cüzdanı kullanarak daha hızlı aktarım yapabileceğimi öğrendim ve jeton cüzdanı oluşturdum. Şuan para çekme talebimden 15 dakika sonra paramı hesabımda buluyorum.

    mkeskin mkeskin (1)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler. Benim yazım daha çok Türkiye'de ikili opsiyon'u yasak olduğu ve sorun yaşarsanız yasal muhatap bulamazsınız üzerine bir uyarı niteliğinde . Sorun yaşamayan var mıdır? Vardır elbette. Çiftlikbankta da sizin gibiler vardı. Siz de muhtemelen binomo adına bu yazıyı paylaşıyorsunuz. murat 5 yıl önce
    • Murat bey Merhabalar, Binomoyu çiftlikbankla bağdaştırmak biraz saçma olmuş bence, bahsettiğimiz site Türkiyede yıllardır hizmet veriyor ve ben de aylardır kullanıyorum. Sadece yazınızı okudğumda Herhangi bir sıkıntı yaşamadığımı belirtmek istedim. mkeskin 5 yıl önce

    0

    Bir sorun çıkartıyor ve paranızı çekmenize engel oluyor demişsiniz fakat ben hiçbir sorun yaşamadan paramı çekebiliyorum. Destek birimiyle irtibata geçip doğrulamayı geçiyorsunuz ve cepbank yardımıyla kolayca tahsilatınızı yapıyorsunuz. Bu yüzden bu kadar uzunca bir yazı yazmadan önce daha fazla araştırıp gerçekten insanların neden mağdur olduklarını araştırmanızı öneririm.

    tceler tceler (1)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Hiç kimse hatrı için başkasına bedava para vermez illaki bir şey var ki bunu yapıyorlar? @tceler @murat darkcrak 5 yıl önce
    • İlk zamanlarında çiftlik bank da gayet iyiydi, insanlar paralarını çekebiliyorlardı. Aniden patladı. Bu kadar sorun yaşayan kişiyi göz ardı etmek çok yersiz olur. omercik 5 yıl önce
    • @darkcrak Kimse kimseye bedava para vermiyor zaten hocam siz olayı yanlış anlamışsınız sanırım :D Parite tahmini üzerinden yatırım yaparak kendiniz tahmin ederek kazandığınız bir para yani kaybetme olasılığınız da var bedava değil. @farurhenho Çiftlikbank dediğiniz şey bir vurgundu arkadaşım, tamamen dolandıcılıktı. Araştırdınız mı bilmiyorum ben bir işe girmeden iyice araştırırım çünkü, binomo platformu 2014 yılından beri 5 senedir aktif olarak hizmet vermekteler ve bence bu da güvenmek için yeterli bir sebep mkeskin 5 yıl önce
    • Sana bir soru sorayım, diyorsun ki çiftlikbank bir vurgundu, dolandırıcılıktı. Peki çiftlikbankın dolandırıcılık olduğu ne zaman ortaya çıktı? Ortalık güllük gülistanlıkken, yani herkes oraya akın akın üye olurken adamlar bas bas "biz sizi dolandırıyoruz" diye bağırıyordu da biz mi duymadık? Yoksa sahibi herkesin parasını alıp kaçınca mı dolandırıcılık olduğu ortaya çıktı? Bu soruya vereceğin cevaba göre yazdığın yorumu değerlendireceğim. @mkeskin omercik 5 yıl önce
    • @mkeskin binomo kumara giriyor şans oyunu :/ darkcrak 5 yıl önce
    • @farurhenho 5 Senedir aktif olan binlerce kullanıcısı olan şirketten bahsediyorum dostum yorumumu istediğin gibi değerlendirebilirsin girip girmemek zaten sana kalmış. Ben zaten bu sorunu bir önceki yorumumda cevapladım. Vurgun olsaydı çoktan vurup kaçarlardı yani ondan bahsediyorum 5 senedir aktif diye. mkeskin 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol