BIOS güncelleme nasıl yapılır?

0

Merhaba;

Bilgisayarı aldığımdan bu yana hiç BIOS vs. güncellemesi yapmadım. BIOS'u güncellemek için BIOS ekranına mı girmemiz gerekiyor? Bu işlem nasıl olur?

toprak34 toprak34 (2026)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    BIOS gücellemek için BIOS'a girilmez. Bilgisayarının ya da anakartının üreticisinin web sitesine gitmelisin. Burada BIOS yazılımı güncellemek için bir yardımcı program bulunur. Önce bu programı indirmelisin. Asus, Dell, Lenovo gibi üreticiler genelde destek yazılımı sunarlar. Bu destek yazılımı senin için BIOS güncellemesi var mı yok mu kontrol ederler. Varsa yüklemen için sana olanak sağlarlar. Burada kritik nokta bir masaüstü bilgisayar BIOS güncellemesi mi yoksa bir notebook güncellemesi mi yapacaksın? Önerim öncelikle markanın web sitesini kontrol etmen. Download bölümünde gerekli yazılımları bulabilirsin. BIOS güncelleme işlemi güncel yazılımlarla yazılım yüklemekten veya sürücü yüklemekten farksızdır. Umarım anlatabilmişimdir dostum.

    murat murat (12492)
    4 yıl önce cevaplandı

    • @murat Teşekkür ederim. Evet, geçen günlerde bilgisayarımın (dizüstü) sayfasına bakarken BIOS güncellemelerine bakmıştım, öyle aklıma geldi. Tekrar teşekkür ederim. toprak34 4 yıl önce
    • @toprak34 rica ederim dostum murat 4 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol