Bios Güncellemesi yaptıktan sonra Oyunlarda kasma ve donma sorunu

0

Evet merhaba adım Tuğrul arkadaşlar bilgisayarda bios güncellemesi yaptım ama pcde deyilde oynadıgım oyunlarda yavaş hareket, kasma, donma meydana geliyor çözümü nedir acaba?? Önceden olmuyordu böyle bir sorun olmuyordu.

malgibiolan malgibiolan (307)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Bunun BIOS ile alakası -belki neredeyse- hiç yok.

    Bu donma, kasma ve yavaşlıkların sebepleri genel olarak donanımsal ve yazılımsaldır. Ama eğer sistemin donanım olarak yeterliyse ve PC'de işletim sistemi olarak uygun bir yazılım yüklü olduğu halde bu türden problemler yaşanıyorsa bunu daha fazla bilgi belirterek ayrıca sorabilirsin. Verdiğin bilgilere göre problem sebepleri tahmin edilebilir ve çözüm tavsiyeleri yapılır. 

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Kardeş önceden olmuyordu biosu güncelledikten sonra pcde ekrana siyah ekran geliyor ve zorlanarak acıyor pcyi malgibiolan 6 yıl önce

    0

    Sorunun sebebi başka olabilir. Tesadüfen BIOS güncellemesine denk gelmiş olabilir. Eğer sorunun net bir şekilde BIOS güncellemesinden kaynaklandığını düşünüyorsan, güncellemeyi geri al. Eski BIOS sürümünü geri yükle. O zaman oyunlar normale dönüyorsa o BIOS güncellemesini yükleme. BIOS güncellemesini, senin farkında olduğun bir sorunu çözmek için yüklemiyorsan hiç yapma. Çoğu BIOS güncellemesine kullanıcıların pek çoğunun ihtiyacı yoktur. Yani güncelleme gereksizdir. Örneğin sen 16GB RAM kullanıyorsundur, Fakat BIOS'un 8 GB destekliyordur. Güncelleme gelmiştir. O zaman güncelleme yükle. Fakat sen 4 GB kullanıyorsan gelen güncellemenin zaten sana bir faydası yoktur.

    hakan hakan (15424)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Kardeş benim biosum eskiydi 3 gb ram takili olduğu halde 1 gb gösteriyordu biosu guncelledim hala 1 gb gozukuyor eskiye geri donduremiyorum nasil olacak bnimki f12 di eskiden simdi f46. Ram sorunuyla bu nasil olacak. Yada sitedeki en eski biosu geri kuruyummu(F33) malgibiolan 6 yıl önce
    • @malgibiolan anakartın marka modeli nedir? hakan 6 yıl önce
    • İntel core duo 2 p7450 malgibiolan 6 yıl önce
    • Lütfen cozum bul kardes ramim yeniden 3 olsun malgibiolan 6 yıl önce
    • @hakan kardes pc duzelir gibi oldu ama oyunlara daha bakmadim ramim nasil artar geri malgibiolan 6 yıl önce
    • @malgibiolan anakart marka modeli değil yazdığın. Sen neye göre BIOS güncellemesi yaptın? hakan 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol