Bios has been reset please decide how to continue hatasının çözümü nedir?

0

Masaüstü bilgisayar kullanıyorum.

Sistem bilgileri : GIGABYTE B75-D3V rev. 1.1 -  Windows 7 64 bit 

Birkaç sorunum var.

1. Power tuşuna basınca fanlar 1 saniye çalışıp duruyor, 2 saniye sonra fanlar çalışıyor, bilgisayar açılıyor. 

2. Bilgisayarı power tuşuyla kapatınca 2 saniye sonra bilgisayar tekrar açılıyor. Açılmaması için power tuşuyla kapatıp hemen fişi çekiyorum, fişi çektikten sonrada içinde kalan elektirik ile kasayı çalıştırmaya çalışıyor ancak elektirik olmadığı için fanlar sadece 1 tur atıyor, sonra duruyor. 

3. Yukarıda anlattığım sorun yeni değil önceden de vardı. 1 haftadır  Bu linkteki (Bios has been reset please decide how to continue  )hatayı alıyorum.

Gigabyte sitesinden destek aldım. Bana bios pilini değiştirmemi söylediler. 2. Bilgisayardaki pili takıp denedim, değişen bir şey olmadı. 

Sorunu çözmek için yaptıklarımı söyleyeyim. Power supply sorunu olduğunu varsayarak 2. bilgisayardaki Power supply i kullandım ama sorun devam etti. Anakart ile bağlantısı olan parçalardan biri soruna sebep olduğunu düşünerek her şeyi çıkardım Power supply hariç. Aynı sorunlar devam etti.

 

 

Edit: Yeni pil satın aldım. Yeni pili takınca 1 kereye mahsus bilgisayarı çalıştırıp BIOS'u sıfırladım. Sorun devam ediyordu. Güç kablosunu çıkardım 5-10 dakika bekledim. Sorunum çözüldü. 

oguzhan34 oguzhan34 (96)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bios has been reset please decide how to continue BIOS sıfırlandı anlamına geliyor ve genelde bu hata anakart pilinin zayıflamasından alınır. Fakat sen yeni pil ile denemişsin ve çözüm bulamamışsın.

    Gigabyte Bios has been reset please decide how to continue  hatasını araştırırken bir yabancı forumda şöyle bir çözümle karşılaştım. Bana biraz saçma geldi ama yorumlara baktım pek çok kişinin sorunu çözülmüş. Denemende de bir sakınca yok.

    1. Bios has been reset please decide how to continue  ekranında Enter BIOS bölümüne gel.
    2. BIOS bölümünde Peripherals bölümüne gel. Klavyedeki Ok tuşları ile hareket edebilirsin.  Fare hareket ediyorsa fareyi de kullanabilirsin.
    3. Sata Configuration bölümüne gel.
    4. Daha sonra Save & Exit bölümüne gel. Ayarları kaydet ve çık.
    5. Windows açılacaktır. Tarih ve saat hatalıysa düzelt.
    6. Sata Mode Selection seçeneğini IDE olarak değiştir.  Seçtikten sonra Enter tuşuna bas.

    Bios has been reset please decide how to continue hatası için böyle bir çözüm asla aklıma gelmez. Çünkü hata mesajı ile yapılan işlemin alakası yok.

    hakan hakan (15424)
    4 yıl önce cevaplandı

    • @oguzhan34 şunu dener misin sonucu cidden merak ediyorum. hakan 4 yıl önce
    • O yapılanları bende yapmıştım ama değişen bir şey olmamıştı. Default olarak IDE seçili zaten. Sizin için tekrar denedim ama aynı sorun devam ediyor. @hakan oguzhan34 4 yıl önce
    • @oguzhan34 Load optimized Defaults then boot seçeneğini seçtiğinde ne oluyor? BIOS sürümün nedir? hakan 4 yıl önce
    • Herhangi bir şey olmuyor. Pc açılıyor her türlü ama kapatınca aynı hata yine var. Bios sürümü F9 @hakan oguzhan34 4 yıl önce
    • Anakart CD'si elimde mevcut. Bios'u tekrar kurup sıfırlama gibi bir durum yapabilir miyiz? oguzhan34 4 yıl önce
    • F9 bu anakart için en son sürüm BIOS versiyonu. Anakart CD'si bir işine yaramaz. Sen taktığın diger BIOS pilinin dolu olduğundan emin misin? Bir de pili taktıktan sonra BIOS 'a girip ayarları kaydettin değil mi? @oguzhan34 hakan 4 yıl önce
    • @hakan aktif kullanılan bilgisayarın pilini aldım.Onda çalışıyorsa doludur diye tahmin ediyorum. oguzhan34 4 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol