biosa girme sorunu

0

msı ge 70 laptop kullanıyorum win8 enterprise yüklü win 10 güncellemeye çalıştım hata verdi usb den kurmak istedim herşey hazır ama biosa giremiyorum. del tuşuna basıp giriyor dediler ama del tuşuna basınca siyah ekranda sadece kesik cizgi gürünüyor başka bişey gelmiyor. gelişmiş başlangıçtan uefi ayarına gelip başlatınca yine aynısı oluyor yardım edebilir misiniz

shiraikoocha shiraikoocha (17)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    1- Birde PC açılışında Boot Menü ile girmeyi dene (Klavyede buna tahsis edlmiş bir tuş ile girilir. Laptop marka ve modeline göre bu menünün açılmasını sağlayan tuş farklılık gösterir. Senin laptopunda Boot Menüyü açan tuşun hangisi olduğunu -eğer bilmiyorsan- webde araştırarak öğrenebilirsin).

    2- Eğer Boot Menü ilede giriş yapılamazsa laptop kapağını açıp anakart üzerindeki BIOS piline ulaşmayı ve bu pili çıkartarak biraz bekledikten sonra yeniden takmayı, sonra BIOS'a yeniden girmeyi denersin (Bazı laptoplarda anakart üzerinde bu BIOS pilinin bulunduğu kısıma ulaşmak çok zor olabiliyor. Senin laptopunda nasıl, kolay yerdemi yoksa zordamı bilemiyorum. Artık o senin şansına..). 

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol