BiP ile gönderdiğiniz mesajlar ve yaptığınız aramalar uçtan uca güvenli bir şekilde iletilmektedir.

0

BiP Messenger'da biriyle konuştuğum zaman üst kısımda "BiP ile gönderdiğiniz mesajlar ve yaptığınız aramalar uçtan uca güvenli bir şekilde iletilmektedir" yazıyor.

Bu ne anlama geliyor? Uçtan uca güvenli bir şekilde iletilme ne demek?

bip uçtan uca şifreleme

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    BiP'te "uçtan uca güvenli bir şekilde iletilmektedir" ne demek?

    Gördüğünüz bu uyarı, BiP uygulamasının uçtan uca şifreleme teknolojisine sahip olduğunu ve bu teknolojinin çalışır durumda olduğu anlamına gelmektedir. Uçtan uca şifreleme, tamamen kullanıcının gizliliği için geliştirilmiş bir teknolojidir. Herhangi bir kötü tarafı yok. Hatta aynı teknoloji WhatsApp'ta bile var.

    Bildiğiniz üzere BiP, tıpkı WhatsApp gibi bir anlık mesajlaşma uygulaması. Söz konusu mesajlaşma olduğu zaman kullanıcı gizliliği de hayli önem taşıyor. Bu bağlamda BiP, biriyle konuşurken aranızdaki mesaj alışverişinin sadece sizin ve karşıdaki kişinin görebileceği şekilde şifrelenmesini, 3. şahis kişiler tarafından takip edilmenizi engellemek amacıyla "uçtan uca şifreleme" teknolojisiyle destekleniyor.

    BiP'te uçtan uca şifrelemenin olmasını basitçe şu şekilde açıklayayım:

    Biriyle mesajlaşıyorsunuz diyelim. Gönderdiğiniz "selam" mesajı, karşıdaki kişiye direkt olarak "selam" diye gitmiyor. İlk önce uçtan uca şifreleme teknolojisi o mesajı benzersiz bir şekilde şifreliyor, şifreledikten sonra karşıdaki kişiye bunu o şekilde iletiyor. Ardından karşıdaki kişiye ulaşınca ondaki BiP bu uçtan uca şifrelemeyi çözüyor ve bu sayede yazdığınız mesaj ona "selam" olarak görülüyor. Tabii bunu siz fark etmiyorsunuz bile. Bunlar saliselik işlemler. Bu şekilde şifrelenmesi, mesajlarınızın sadece size ve karşıdaki kişiye özel kalmasını sağlıyor.

    Bu konu hakkında daha fazla bilgi almak için Uçtan uca şifreleme nedir? linkine tıklayabilirsiniz.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol