BiP Web'in WhatsApp Web'den farkları nedir? BiP Web ile WhatsApp Web karşılaştırması

0

BiP Web ile WhatsApp Web arasında ne fark var? BiP Web mi daha iyi yoksa WhatsApp Web mi?

BiP Web vs. WhatsApp Web karşılaştırma

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Turkcell, geliştirdiği BiP mesajlaşma uygulamasını bilgisayarda kullanmak isteyenler için BiP Web servisini kullanıma sundu. Ben de biraz kullandım ve gözlemlediğim kadarıyla BiP Web ile WhatsApp Web arasındaki hem kullanım kolaylığı hem de sunulan özellikler açısından genel anlamda farklardan bahsedeceğim.

    1-) Kullanıcı arayüzü / Kullanım kolaylığı

    Elbette daha ilk zamanları olduğu için normal karşılıyorum ancak BiP Web'in şuanki arayüzü çok basit ve amatör bir yapıda. Yani daha doğrusu şöyle diyeyim BiP uygulamasındaki o minimalist, premium havayı ben BiP Web de göremedim.

    WhatsApp Web'in ise kullanım kolaylığı açısından göze daha hoş gelen bir arayüz yapısı var. Zaten ikisini de kullanan biri aradaki bariz farkı anlayacaktır. Ama dediğim gibi BiP uygulamasını geliştirip şuanki haline getiren Turkcell mutlaka BiP Web'i de güzel bir elden geçirecektir.

    2-) Sunulan özellikler

    BiP Web, şuan için BiP'teki özelliklerin tamamını içermiyor maalesef. Örneğin şuan için BiP Web üzerinden ses kaydı, kişi, konum gönderemiyoruz. Yalnızca belge veya fotoğraf/video gönderme özelliği var. Aynı zamanda BiP'te bulunan çıkartma arşivi de BiP Web'de yer almıyor. Buna ek olarak BiP'in bana göre en önemli yeri olan Keşfet bölümü de aynı şekilde BiP Web'e eklenmemiş. Özetle BiP Web, BiP uygulamasıyla tam olarak eşleştirilmemiş. Elbette Turkcell bu eksikleri ileride mutlaka giderecektir.

    WhatsApp Web'de ise WhatsApp uygulamasında bulunan (sesli ve görüntülü arama hariç) bütün özellikler yer alıyor. WhatsApp Web'in ana uygulamayla bağlantısı daha geniş kapsamlı diyebilirim.

    3-) Senkronizasyon mantığı

    BiP Web, telefonumuzda internet olmasa veya telefon kapalı olsa bile aktif olarak çalışmaya devam edebiliyor ve yine arkadaşlarımızla mesajlaşabiliyoruz. BiP Web'in WhatsApp Web'e göre en büyük avantajı bu.

    Bildiğiniz gibi eğer telefonumuzda mobil veri veya WiFi üzerinden internet yoksa WhatsApp Web kullanılamıyor. Ancak BiP Web bunu nasıl yapıyor bilmiyorum ama telefonda internet olmasa bile bir şekilde o senkronizasyonu yapabiliyor ve internet olmadan BiP Web'i kullanabiliyoruz.

    Hatta yaptığım denemelerde, telefonda BiP uygulaması hiç olmasa bile BiP Web'in çalışabildiğini farkettim. Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta bile bu imkanlar yokken BiP Web'in böyle bir imkan sunması rekabet açısından kesinlikle muhteşem bir detay.

    BiP Web'le alakalı özetle şunu söyleyebilirim: İlk zamanları olduğu için baya bir eksiği var ancak bunlar kapatılması zor eksikler kesinlikle değil. Eminim Turkcell ileride eksiklerin hepsini kapatacak ve BiP Web'i daha kullanılabilir bir servis haline getirecektir. Dediğim gibi BiP Web'in, telefonda internet yokken ve BiP uygulaması kurulu değilken çalışabilmesi rekabet açısından BiP'e oldukça avantaj kazandıracak.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol