Bir Bilgisayarda 2 Farklı SSD

0

Arkadaşlar bilgisayarıma yeni ssd almayı düşünüyorum fakat şu an kullandığım Intel 540S ssd yurtdışından getirme gerektiriyor 1 bilgisayarda 2 farklı ssd kullanabilir miyim ?

kugabugra18 kugabugra18 (47)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Anakartında ne kadar sata girişi varsa o kadar takıp kullanabilirsin.

    mutecessis mutecessis (216)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Ben olsam iki disk için düşünülen toplam kapasite kadar tek SSD almayı tercih ederdim. Böylece halen kullanılmakta olan SSD'yi çıkartır ve büyük kapasiteliyi takarak diğerini yedekte tutardım veya ikinci el olarak satıp kıymetlendirmeyi düşünürdüm. Sizcede daha iyi olmazmı @mutecessis @kugabugra18 temmuz 7 yıl önce
    • Eğer maddi imkan varsa evet gayet mantıklı @temmuz mutecessis 7 yıl önce

    0

    Diğer mesajda @mutecessis belirtmiş; eğer fazla sata bağlantısı varsa.. Evet aynen öyledir; "Anakartında ne kadar sata girişi varsa o kadar takıp kullanabilirsin".

    Eğer bunun için başka bir sata bağlantısı yoksa bu PC'lerde bir çözüm olarak (Genellikle laptoplarda ikinci disk imkanı olmaz. Hatta bu sebeple çok ihtiyaç duyanlar CD sürücüden vazgeçerler ve o bağlantıyı ikinci disk için kullanırlar. Ama son zamanlarda biri SSD olmak üzere iki diskli laptoplarda hızla çoğalıyor.) düşünülen toplam kapasite kadar kapasiteye sahip bir SSD alınır ve diğeri çıkarılıp yeni alınan onun yerine takılabilir. Bu şekilde fazla satası olmayan sistemde istenilen kapasitede tek SSD kullanılabilir (Bu halde çıkarılan disk yedek olarak düşünülebilir veya ikinci el satılarak kıymetlendirilebilir).

    Desktop PC'lerde ise sata problemi olmaz. Bunlarda genellikle çok sayılabilecek sayıda yedek sata imkanları olur.

    Bir PC'de farklı markalar olarakta birden çok SSD kullanılabilir. Bunun hiçbir mahzuru olmaz.

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol